Klasszikus franciasaláta

klasszikus franciasaláta mirelitből

A franciasaláta az egyik legnépszerűbb majonézes saláta Magyarországon. Nem véletlenül, hiszen könnyen el lehet készíteni, laktató, jól passzol sültek mellé, bulira, vendégvárónak is. 

Klasszikus franciasaláta hozzávalók:

  • 90 dkg mirelit franciasaláta keverék vagy (30 dkg sárgarépa, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg krumpli)
  • 5 db ecetes uborka
  • 1 db nagyobb alma
  • 6 dl majonéz
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • bors
  • citromlé

Klasszikus franciasaláta elkészítése:

1.Ha mirelit franciasaláta zöldségkeveréket használsz, akkor főzd meg a zöldségeket a csomagoláson lévő útmutató alapján. Ha friss zöldségeket használsz, először pucold meg őket, és kockázd fel fél centiméteres darabokra és főzd meg. Arra figyelj, hogy ne főzd túl a zöldségeket. Ha megfőttek a zöldségek, szűrd le őket, és tedd félre, hogy langyosra hűljenek.

2. Kockázd fel szintén fél centiméteres darabokra a savanyú uborkát és az almát.

3. Add a felkockázott uborkát és almát a zöldségekhez, és keverd össze.

4. Készítsd el a franciasaláta öntetét. Tedd egy tálba a majonézt, tejfölt, mustárt és keverd simára, Fűszerezd sóval, őrölt borssal, és egy kis citromlével.

5. A majonézes mártást öntsd a zöldségekre, és keverd jól össze.

6. Takard le egy fóliával az edényt, és tedd a franciasalátát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tippek a franciasalátához:

A franciasalátát egyéb hozzávalókkal változatosabbá teheted, például a zöldborsó egy részét helyettesítheted kukoricával, adhatsz hozzá kockára vágott sonkát, sajtot, virslit.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Klasszikus franciasaláta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)