Ha szeretnél valami egyszerű, de mégis különleges karácsonyi ételt készíteni a családodnak, próbáld ki ezt a receptet!
Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák hozzávalók:
3 főre
- 250 gr garnéla (15 db)
- 1 nagy fokhagyma gerezd
- 2 evőkanál méz
- 2 cm gyömbér
- 1 narancs reszelt héja
- 1 fél narancs leve
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák elkészítése:
A rákokat vágd ketté.
A fokhagymát nyomd szét, reszeld le a narancs héját, facsard ki a levét. A gyömbért pucold meg és reszeld le.
Keverd össze a mézet, narancshéjat, gyömbért, fokhagymát, és marináld benne a rákokat fél órán át.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd pirulásig a rákokat.
Ha megpirultak, locsold rá fél narancs levét és a megmaradt marinádot. Sózd meg és párold még 5 percig, míg a nedvesség teljesen elfő és a rákokon már csak a ragacsos máz marad.
Előételként tálad. Még több karácsonyi előételt találsz a linkre kattintva.
A recept eredetileg a Szájtátva gasztroblogon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.