Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák

karácsonyi mézes gyömbéres garnélarák

Ha szeretnél  valami egyszerű, de mégis különleges karácsonyi ételt készíteni a családodnak, próbáld ki ezt a receptet!

Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák hozzávalók:

3 főre

  • 250 gr garnéla (15 db)
  • 1 nagy fokhagyma gerezd
  • 2 evőkanál méz
  • 2 cm gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 fél narancs leve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só

Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák elkészítése:

A rákokat vágd ketté.

A fokhagymát nyomd szét, reszeld le a narancs héját, facsard ki a levét. A gyömbért pucold meg és reszeld le.

Keverd össze a mézet, narancshéjat, gyömbért, fokhagymát, és marináld benne a rákokat fél órán át.

Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd pirulásig a rákokat.

Ha megpirultak, locsold rá  fél narancs levét és a megmaradt marinádot. Sózd meg és párold még 5 percig, míg a nedvesség teljesen elfő és a rákokon már csak a ragacsos máz marad.

Előételként tálad.

A recept eredetileg a Szájtátva gasztroblogon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.

Summary
recipe image
Recipe Name
Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélarák
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time