Klasszikus franciasaláta

klasszikus franciasaláta mirelitből

A franciasaláta az egyik legnépszerűbb majonézes saláta Magyarországon. Nem véletlenül, hiszen könnyen el lehet készíteni, laktató, jól passzol sültek mellé, bulira, vendégvárónak is. 

Klasszikus franciasaláta hozzávalók:

  • 90 dkg mirelit franciasaláta keverék vagy (30 dkg sárgarépa, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg krumpli)
  • 5 db ecetes uborka
  • 1 db nagyobb alma
  • 6 dl majonéz
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • bors
  • citromlé

Klasszikus franciasaláta elkészítése:

1.Ha mirelit franciasaláta zöldségkeveréket használsz, akkor főzd meg a zöldségeket a csomagoláson lévő útmutató alapján. Ha friss zöldségeket használsz, először pucold meg őket, és kockázd fel fél centiméteres darabokra és főzd meg. Arra figyelj, hogy ne főzd túl a zöldségeket. Ha megfőttek a zöldségek, szűrd le őket, és tedd félre, hogy langyosra hűljenek.

2. Kockázd fel szintén fél centiméteres darabokra a savanyú uborkát és az almát.

3. Add a felkockázott uborkát és almát a zöldségekhez, és keverd össze.

4. Készítsd el a franciasaláta öntetét. Tedd egy tálba a majonézt, tejfölt, mustárt és keverd simára, Fűszerezd sóval, őrölt borssal, és egy kis citromlével.

5. A majonézes mártást öntsd a zöldségekre, és keverd jól össze.

6. Takard le egy fóliával az edényt, és tedd a franciasalátát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tippek a franciasalátához:

A franciasalátát egyéb hozzávalókkal változatosabbá teheted, például a zöldborsó egy részét helyettesítheted kukoricával, adhatsz hozzá kockára vágott sonkát, sajtot, virslit.

Summary
recipe image
Recipe Name
Klasszikus franciasaláta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time