Coleslaw – amerikai káposztasaláta

coleslaw - amerikai káposztasaláta

A coleslaw, azaz amerikai káposztasaláta nagyon népszerű, gyorsan elkészíthető, és remekül passzol karácsonyi vacsorán sültek mellé köretként, jól csúszik a szilveszteri bulin, és húsvéti vendégvárónak is kiváló.

Coleslaw – amerikai káposztasaláta hozzávalók:

  • 0,5 kg fehér káposzta
  • 0,5 kg lilakáposzta
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál almaecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors

Coleslaw – amerikai káposztasaláta elkészítése

1.Darabold fel a káposztákat, vágd ki a torzsáját, és reszeld le.

2. Pucold meg és reszeld le a sárgarépát és add a reszelt káposztához.

3. Aprítsd fel a petrezselymet és add ezt is a káposztához.

4. Egy másik tálban készítsd el a coleslaw öntetét. Egyszerűen csak keverd össze a majonézt, almaecetet, mustárt, sót és borsot. Kóstold meg az öntetet, és ha úgy érzed szükség van még valamilyen ízesítőre, add hozzá.

5. Öntsd az öntet 2/3-át a zöldségekhez, és keverd jól össze. Ha túl száraznak találod, adhatsz még hozzá az öntetből.

6. A coleslaw-t azonnal fogyaszthatod, vagy tedd a hűtőbe kb. egy órára, akkor az ízek még jobban összeérnek. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Coleslaw - amerikai káposztasaláta
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time