A coleslaw, azaz amerikai káposztasaláta nagyon népszerű, gyorsan elkészíthető, és remekül passzol karácsonyi vacsorán sültek mellé köretként, jól csúszik a szilveszteri bulin, és húsvéti vendégvárónak is kiváló.
Coleslaw – amerikai káposztasaláta hozzávalók:
- 0,5 kg fehér káposzta
- 0,5 kg lilakáposzta
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 teáskanál almaecet
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
Coleslaw – amerikai káposztasaláta elkészítése
1.Darabold fel a káposztákat, vágd ki a torzsáját, és reszeld le.
2. Pucold meg és reszeld le a sárgarépát és add a reszelt káposztához.
3. Aprítsd fel a petrezselymet és add ezt is a káposztához.
4. Egy másik tálban készítsd el a coleslaw öntetét. Egyszerűen csak keverd össze a majonézt, almaecetet, mustárt, sót és borsot. Kóstold meg az öntetet, és ha úgy érzed szükség van még valamilyen ízesítőre, add hozzá.
5. Öntsd az öntet 2/3-át a zöldségekhez, és keverd jól össze. Ha túl száraznak találod, adhatsz még hozzá az öntetből.
6. A coleslaw-t azonnal fogyaszthatod, vagy tedd a hűtőbe kb. egy órára, akkor az ízek még jobban összeérnek.





