Mogyoróvajas kakaós banánkenyér

mogyoróvajas kakaós banánkenyér

Mogyoróvajas kakaós banánkenyér olajjal, laktózmentesen, szuper recept a túl érett banánok felhasználására.

Mogyoróvajas kakaós banánkenyér hozzávalók:

  • 85 g mogyoróvaj
  • 150 g cukor
  • 3 db érett banán
  • 120 ml étolaj
  • 2 db tojás
  • 65 g  kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 110 g teljes kiőrlésű liszt

Mogyoróvajas kakaós banánkenyér elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Tedd egy tálba tojásokat, mogyoróvajat, cukrot és keverd simára.

3. Add a villával összetört banánokat a tojásos keverékhez.

4. Add az olajat is a masszához és keverd egyneművé.

5. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát és sütőport.

6. Add a lisztes keveréket a tojásos masszához, és keverd simára, de ne keverd túl!

7. Öntsd a mogyoróvajas kakaós banánkenyér tésztáját egy 30 x 10 cm-es sütőformába.

 

8. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 50-60 percig 180 fokon. 50 perc után tűpróbával ellenőrizd.

9. Ha megsült a mogyoróvajas kakaós banánkenyér, vedd ki a sütőből, és várd meg míg langyosra hűl, utána szeletelheted.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Mogyoróvajas kakaós banánkenyér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time