Csokis gesztenyés muffin

csokis gesztenyés muffin

Csokis gesztenyés muffin egy finom, különleges sütemény, ami gyorsan elkészül. Ősszel, télen, karácsonykor is nagy sikert fog aratni.

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott)
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 csipet só

Csokis gesztenyés muffin recept:

1 A gesztenyemasszát olvaszd ki, akkor kezdj neki a sütésnek, ha már felolvadt. Érdemes előző nap kivenni a fagyasztóból és átrakni a hűtőbe.

2. Darabold fel a csokit, és gőz fölött olvaszd meg. Ha megolvadt, tedd félre, kicsit hűlni.

3. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és tedd a muffinpapírokat a mélyedésekbe.

4. Mérd ki egy tálba a lisztet és keverd hozzá a sütőport.

5. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön tálba a sárgáját és a fehérjét.

6. Adj egy csipet sót a fehérjékhez, és robotgéppel készíts belőle habot.

7. Add az olvasztott csokihoz a vajat, cukrot, rumaromát, és robotgéppel keverd össze.

8. Keverd a tojások sárgáját is csokis masszához.

9. Kisebb darabokban add a felolvadt gesztenyemasszát is keverékhez, és robotgéppel keverd simára.

10. Keverd a sütőporos lisztet is hozzá.

11. Egy fakanál vagy spatula segítségével keverd a tojáshab felét a gesztenyés muffin tésztájához.

12. A maradék fehérjét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.

13. Adagold a muffin tésztáját egy kanállal a muffinpapírokba.

14. Tedd a csokis gesztenyés muffinokat a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.

15. Vedd ki a sütőből és várd meg míg langyonsra hűl.

Próbáld ki ezeket a gesztenyés recepteket is:

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis gesztenyés muffin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time