Szarvasi tiramisu

szarvasi tiramisu

Tiramisu az egyik legismertebb és legnépszerűbb olasz desszert. Nem véletlen, hiszen nagyon finom, gyorsan és könnyen el lehet készíteni, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni. Valószínűleg lett az egyik legnépszerűbb karácsonyi süti Magyarországon is.

Tiramisu hozzávalók:

  • 25 dkg szarvasi mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl erős hideg feketekávé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 evőkanál rum vagy amaretto likőr
  • kakaópor

Szarvasi tiramisu recept:

1.Válaszd szét a tojásokat.

2. A tojás sárgákat két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy elektromos habverő segítségével.

3. Add a tojásos masszához a mascarponét és a rumot vagy amarettót és keverd kemény, habos krémmé.

4. A tojásfehérjékből egy evőkanál cukorral verjél kemény habot.

5. A tojásfehérje habot óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Nem szabad sokáig keverni, mert akkor a tojásfehérje a krémben összeesik!

6. Az előre elkészített kávét keverd össze a tejjel és kevés cukorral, ízlés szerint ízesítsd rummal vagy amorettóval.

7. A babapiskótákat mártsd a tejeskávéba (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen), és egy négyszögletes tál alját rakd ki a babapiskótákkal.

8. A piskótára kenj egy adagot a mascarponés tiramisu krémből, és a tetejét szórd meg kakaóporral.

9. Ezt követően egy újabb adag kávéba mártott babapiskóta réteget rakjál, majd rá a krémet. Ezt addig rétegezd, míg az alapanyag el nem fogy. A tiramisu tetején krém legyen.

10. A kész tiramisut tedd a hűtőbe 2-3 órára, és tálalás előtt a tetejét hintsd meg kakaóporral!

Ezt a recept az úgynevezett szarvasi tiramisu, a Szarvasi mascarpone gyártója ezt a változatot ajánlja. Tiramisut számos változatban lehet készíteni, tojás nélkül, vagy akár gyümölcsökkel. További tiramisu recepteket találsz a tiramisu.info.hu oldalon.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time