Linzer karika lekvárral

linzer karika lekvárral

Linzer karika lekvárral hozzávalók:

  • 200 g porcukor
  • 400 g vaj
  • 600 g liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás 
  • 1 db citrom héja
  • 200 g lekvár

Linzer karika lekvárral elkészítése:

1.Tedd egy tálba a lisztet, porcukrot, reszelt citrom héját.

2. A hideg vajat kockázd fel, vagy le is reszelheted egy nagy lyukú reszelőn és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a kezeddel, gyorsan kell dolgozni, hogy a kezed melegétől ne olvadjon meg  a vaj. Ha már kezd összeállni a tészta, add hozzá a 2 db tojás sárgáját és dolgozd össze. A tésztát robotgéppel is készítheted, úgy gyorsabb, egyszerűbb, és nem kell attól tartani, hogy felmelegszik a vaj.

3. A tésztát csomagold be fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

4. Pihentetés után vedd ki a linzer tésztáját a hűtőből, és nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra.

5. Hullámos szélű kiszúróval szúrd ki a tésztából a linzer karikákat. A linzer két részből áll, alul egy teljes karika, felül pedig egy lyukas karika. Ha igazán ünnepi linzert szeretnél készíteni, használj karácsonyi mintás kiszúrót. A kiszúrásnál figyelj arra, hogy ugyanannyi alját és tetejét készíts.

6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

7. Helyezd a linzer karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tedd az előmelegített sütőbe. A linzer karikákat 10 percig süsd.

8. Ha megsültek, vedd ki a sütőből, és várd meg míg kihűlnek.

9. Töltsd meg lekvárral a linzer karikákat.



Summary
recipe image
Recipe Name
Linzer karika lekvárral
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)