Békebeli vaníliás kifli dióval egy igazán klasszikus apró sütemény. Készítsd el Te is ezt a klasszikus finom sütit!
Békebeli vaníliás kifli hozzávalók:
- 250 g liszt
- 80 g porcukor
- 200 g vaj
- 100 g darált dió vagy mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
hempergetéshez: 70-80 g vaníliás porcukor
Békebeli vaníliás kifli dióval elkészítése
1.Szitáld egy tálba a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, és add hozzá a diót/mandulát.
2. Reszeld hozzá a hideg vajat.
3. Gyors mozdulatokkal gyúrd tésztává.
4. Csomagold be a tésztát fóliába és tedd a hűtőbe 1 órára.
Tipp
A tésztát robotgépben is elkészítheted.
5. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és bélelj ki sütőpapírral két nagy gáztepsit.
6. Vedd ki a tésztát a hűtőből, csípjél belőle egy fél diónyi darabot. Először készíts belőle egy kis hengert, majd hajlítsd meg, hogy kifli alakú legyen.
7. Helyezd a kifliket a sütőpapírra úgy, hogy maradjon hely közöttük, és vedd számításba, hogy sülés közben kicsit még nőni fognak.
8. Tedd a vaníliás kifliket a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-18 percig.
9. A kifliket forgasd meg vaníliás cukorban, addig amíg még melegek.
Nézd meg ezt is:
.