Fűszeres sütőtök krémleves

fűszeres sütőtökkrémleves

A sütőtök az egyik legjobb téli alapanyag, amiből igazán ünnepi, karácsonyi ízvilágú levest tudsz készíteni. 

Fűszeres sütőtök krémleves hozzávalók:

  • 450 g sütőtök
  • 40 g hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 480 ml zöldség alaplé
  • 240 ml kókusztej
  • 2 evőkanál juharszirup, vagy méz
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • tökmag a tálaláshoz

Fűszeres sütőtök leves elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A sütőtököt darabold fel, távolítsd el a magjait, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 45-50 percig, míg a tök meg nem puhul.

3. Ha a tök megsült, vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig, majd a sült tök húsát válaszd le a héjáról egy éles késsel vagy egy kanállal.

4. Melegíts egy kevés olívaolajat egy lábosban, és párold üvegesre a felaprított hagymát és fokhagymát.

5. Add a hagymához a tököt, alaplevelet, kókusztejet, juharszirupot a fűszereket, és lassú tűzön főzd össze.

6. Egy botmixer vagy egy turmixgép segítségével pürésítsd a sütőtök levest.

7. A már leturmixolt sütőtök levest tedd vissza a tűzre, és főzd még 5-10 percig. Kóstold meg, és ha szükséges adjál még hozzá fűszereket ízlésed szerint.

8. Tálaláskor szórd meg a sütőtök levest tökmaggal.

További karácsonyi levesket a linkre kattintva találsz.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Fűszeres sütőtök krémleves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)