Karácsonyi wellington bélszín

karácsonyi wellington bélszín

A wellington bélszín önmagában ünnepi étel, de ha még gesztenye is kerül a töltelékbe, akkor nem csak karácsonyi, hanem igazán karácsonyi étel lesz belőle!

Karácsonyi wellington bélszín hozzávalók:

  • 90 dkg bélszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • angol mustár
  • bors

Töltelékhez:

  • 70 dkg barna csiperke
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű levele

Összeállításhoz:

  • 8 szelet pármai sonka
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 db tojás sárgája
  • liszt

Karácsonyi wellington bélszín elkészítése:

1.Hártyázd le a bélszínt, sózd és borsozd.

2. Melegítsd fel az olíva olajat egy serpenyőben, és süsd körbe a bélszínt, míg minden oldala egyenletesen meg nem barnul, ez kb. 5 perc.

3. Vedd ki a bélszínt a serpenyőből, és egyből kend körbe a mustárral.

4. Tedd a megtisztított gombát, megfőtt gesztenyét, a fokhagymát, egy kevés sót és borsot az aprítógépbe, és aprítsd fel, míg egy egységes masszát nem kapsz.

5. Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt, és tedd bele a gomba pürét és a kakukkfű leveleket.

6. Pirítsd magas hőfokon, kevergetve. A gomba sok nedvességet tartalmaz, annak el kell párolognia, különben át fogja áztatni a tésztát. Ha elkészült a gomba püré tedd félre és hűtsd ki.

7. Helyezz egy nagy darab fóliát az asztalra. A fóliára helyezd a pármai sonka szeleteket egymás mellé, úgy hogy kicsit fedjék egymást.

8. Egy késsel kend a pármai sonka szeletekre a gomba pürét, úgy hogy a széleken maradjon 2,5 cm.

9. Helyezd az elősütött bélszínt a gomba püré közepére, és a fólia segítségével tekerd a sonkát a bélszín köré. A fólia végeit csavard össze, és tedd a húst a hűtőbe 15 percre.

10. Nyújtsd ki a leveles tésztát.

11. Két db tojás sárgáját verj fel 1 evőkanál vízzel. Ezzel a keverékkel kend át a leveles tésztát.

12. Helyezd a bélszínt a leveles tészta közepére, csomagold be a tésztába, a felesleges tésztát vágd le. Tedd a wellington bélszínt a fagyasztóba 10 percre.

13. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. 

14. Vedd ki a wellington bélszínt a fagyasztóból, és a tésztát kend át a tojással. 

15. Helyezd át egy tepsire, és süsd 35 percig.

16. Ha megsült a karácsonyi wellington bélszín, vedd ki a sütőből, pihentesd 15 percig, és akkor szeleteld.

A recept Gordon Ramsay-től származik.

Summary
recipe image
Recipe Name
Karácsonyi wellington bélszín
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time