Az egészben sült kacsa egy igazán finom, ünnepi étel, ami a karácsonyi asztal dísze lehet. A legjobb pedig az, hogy nagyon kevés munka van vele, a munka nagy részét a sütő végzi el.
Egészben sült kacsa római tálban hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- majoránna
Egészben sült kacsa római tálban elkészítése:
1.A római tálat áztasd be legalább egy órára.
2. Tisztítsd meg a kacsát. Ha zsírosabb, akkor a bőrét a mellén vagdosd be úgy, hogy csak a bőrét vágd át, a húst ne!
3. Sózd és borsozd kívül belül, és dörzsöld be majoránnával.
4. Tedd a kacsa hasüregébe a megpucolt vöröshagymát.
5. Helyezd a kacsát a római tálba mellével lefelé.
6. Tedd mellé a megpucolt fokhagyma gerezdeket.
7. Tedd a kacsát a hideg sütőbe, és állítsd be a sütőt 180 fokra.
8. Süsd 1,5 óráig.
9. Vedd le a római tál tetejét, fordítsd meg a kacsát, hogy a melle legyen felfelé, és tedd vissza a sütőbe fedő nélkül.
10. Így süsd még kb. 40 percig, míg a bőre pirosra nem sült. Közben párszor locsold meg a zsírjával.
Milyen köret illik a sült kacsához? Az alábbi cikkben 13 szuper köret ötletet találsz sült kacsa mellé, a hagyományostól a modernig.
https://pampuska.com/kacsacomb-koretek/