Adventi kalendárium készítése házilag

adventi kalendárium készítése házilag

Az advent közeledtével a dekorációs feladatok között az adventi naptár beszerzése vagy elkészítése is rákerül a teendők listájára. A boltokban drágán megvásárolható, de unalmas adventi kalendáriumok helyett némi kézügyességgel készíthetünk sokkal izgalmasabb meglepetést is a kisebbeknek. Cikkünkben egy pénztárcabarát megoldást hoztunk nektek, ami ráadásul gyorsan is elkészíthető! 

Fenyőfa alakú adventi naptár maradékokból

Általában a naptár belsejében meghúzódó meglepetésekre szoktunk inkább költeni, magát a naptárat viszont elkészíthetjük magunk filléres megoldásokból. Ha egy picit előre gondolkodunk és összegyűjtjük a WC-papír gurigákat, akkor az például egy remek alap lehet egy fenyőfa alakú adventi kalendárium elkészítéséhez. 

Nézzünk körül otthon, milyen krepp papír vagy karácsonyi csomagolópapír maradt meg tavalyról. Keressünk még ragasztót, filctollat és ollót. Közben ha bármilyen adventi dekorációs anyag a kezünkbe kerül, akkor még azt is felhasználhatjuk a naptárhoz.

Így készül az adventi naptár WC-papír gurigákból

Első lépésben számoljunk le 24 db WC-papír gurigát és a fenyőfa csúcsából indulva ragasszuk össze őket. A csúcs egy darab guriga, ragasszunk alá 2 db gurigát, majd a következő sorba hármat és így tovább haladva bővítsük a fenyőfánkat, amíg el nem fogy mind a 24 db WC papír gurigánk. Dolgozhatunk folyékony ragasztóval, de így számítsunk rá, hogy hosszabb lesz a munka a száradási idő miatt. Egy ragasztó pisztollyal gyorsabban tudunk haladni, mert az pillanatok alatt rögzíti egymáshoz az elemeket.

Második lépésként a zöld színű krepp papírból vágjunk le egy csíkot, ami a gurigák szélességével megegyező szélességű és borítsuk be vele fenyőfánk oldalát. 

Most következik a legizgalmasabb rész, a kis ajtók elkészítése! Zöld vagy színes papírból, aminek van tartása vágjunk ki 24 db kört két füllel a szélein. Díszítsük fel az ajtókat kedvünk szerint. Például szórhatunk a ragasztóval bevont felületre csillámport, vagy kivághatunk különböző karácsonyi mintákat is dekorációnak. Végül filctollal írjuk a kis ajtókra a napok számait 1-től 24-ig. Kreatívkodjunk bátran, ettől lesz majd igazán egyedi az adventi naptárunk! Ha készen vannak a dekorált ajtók, akkor hátulról benyúlva ragasszuk egyesével a füleket a gurigák belsejére. Ezt most még könnyen meg tudjuk tenni, mert üresek a gurigák. A kis ajtók így könnyen feltéphetők lesznek majd az aktuális napokon.

Óvatosan fektessük le a csomagolópapírra a gurigákból készült fenyőfát és rajzoljuk körbe. Ez lesz a fenyőfa hátuljának a burkolata. Vágjuk körbe körülbelül egy centit ráhagyva és mielőtt a ragasztópisztollyal rögzítenénk a hátsó burkolatot, ne felejtsük el megtölteni a meglepetésekkel a kalendáriumot!

Array