Tízmilliószoros napok 2022

szerencsenapok

A tízmilliószoros napok különleges teremtő erővel rendelkeznek, szerencsenapok, bőségnapok – és aki nem szalasztja el az alkalmat, az boldog, szerencsés, sőt, akár gazdag is lehet. Cikkünkből megtudod a pontos idei dátumokat, sőt az erdetüket is.

Hazánkban a Tízmilliószoros nap néven ismert dátum valójában a négy hivatalos buddhista ünnepnap, a dharmacsakra napok, melyek a keleten, azokban az országokban, ahol a buddhizmus elterjedt,  bizony létező ünnepek. 

Eredetileg semmi közük nincs a nyugati asztrológiához. A kapcsolat abból ered, hogy ezek az ünnepek változó időpontban vannak minden évben, mivel a Holdnaptár szerint számolják ki. (Ugyanúgy, ahogy a keresztény világban a Húsvét időpontja is a holdhoz kötődik.) Bolgóállásokhoz, csillagjegyekhez nem köthető hagyományosan.

Hivatalos ünnepnapok a világ számos országában

Bhutánban, Indiában, Nepálban, Burmában konkrétan munkaszüneti napok ezek, úgy, mint ahogy a kereszténységnek is megvannak a maga ünnepei, melyek munkaszüneti napok  és speciális hagyományok, szertartások köthetők hozzá. 

Tízmilliószoros napok 2022-ben is lesznek, mégpedig négy alkalommal is. A négy híres nap a következő, ismerjük meg az eredeti nevüket és azt, hogy mit is ünnepelnek a világ távoli vidékein ekkor.

1. Chotrul DÜchen 2022. március 18. A vajmécsesek, a csodák ünnepe, ekkor mindenütt fények égnek az utcákon, templomokban, csodaszép hátvány.

2. Saka-Dawa Duchen 2022. június 14. Buddha születésnapja, de ezt az egy napot tartják a megvilágosodásának és a halálának évfordulójaképpen is. Örömünnep, ekkkor állatokat, madarakat engednek el, hogy szertartásosan megszabadítsák őket.

3. Choe-khor Duchen 2022. augusztus 1. Ekkor kezdett Buddha a tanítani

4. Lha-bab Duchen 2022. november 15. Buddha földreszállásának napja.

 

Tényleg szerencsések ezek a napok?

igazság szerint ezt mindenki döntse el maga. Mindenesetre az odafigyelés, a belső békére, türelemre és adakozásra való idő mindenképpen hasznos. Ha pedig a szerencsét és a gazdagságot belső értékként éljük meg és nem kívülről várjuk, akkor valóban lehet akár tízmilliószoros is.

Karmaguru Tibetshop ezeken a napokon mindig készül valami meglepetéssel, érdemes megjegyezni a dátumokat és ellátogatni Magyarország egyik legnagyobb keleti ajándékboltjába.

Array