Toszkán lazac

toszkán lazac

Egyre több család asztalára kerül lazac karácsonykor. A krémes toszkán lazacnak garantáltan sikere lesz, mediterrán, tejszínes lazac serpenyőben.

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg parmezán
  • bors

Toszkán lazac elkészítése:

1 Töröld szárazra a lazac szeleteket, fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Vágd kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.

4. Tegyél 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.

5. Melegítsd fel, és süsd meg benne a lazac szeleteket, a bőrös felével kezdd,  majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.

8. Add hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsd tovább.

9. Öntsd fel a tejszínnel, keverd össze és forrald fel.

10. Add hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várd meg, míg el nem olvad.

11. Tedd a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzd, míg össze nem esik, ez néhány perc.

12. Tedd vissza az elsütött lazacot a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán lazac.

Tészta vagy rizs illik hozzá.

Ezzel a módszerrel toszkán csirkemellet is készíthetsz.

Summary
recipe image
Recipe Name
Toszkán lazac
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)