A kókuszkocka egy népszerű süti, amit gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor karácsonykor, húsvétkor is. Egyszerű elkészíteni, sokáig eláll, és a vendégek imádják.
Kókuszkocka hozzávalók:
Kókuszkocka tésztájához:
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dl tej
Csokimázhoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 4 dkg kakaópor
- 0,5 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
Kókuszkocka recept
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Keverd simára a vajat és a cukrot.
3. Add a vajas keverékhez a tojást, a mézet, és keverd simára.
4. Add a tésztához a lisztet, sütőport, sót és a tej felét, keverd össze, majd add hozzá a maradék tejet is, és azzal is keverd simára.
5. Tedd a mézes kókuszkocka tésztáját egy sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe.
6. Tedd az előmelegített sütőbe a tepsit, és süsd aranybarnára, kb. 20-25 perc.
7. Ha megsült a mézes kókuszkocka tésztája vedd ki a sütőből és hűtsd ki.
Csokimáz készítése
1.Tedd egy lábosba a vajat, kakaóport, cukrot és közepes lángon melegítsd össze, míg a cukor el nem olvad.
2. Add a csokimázhoz a tejet és keverd simára a csokimázat.
Kókuszkocka összeállítása
1.Kockázd fel a piskótát.
2. A piskóta kockák minden oldalát mártsd a már langyosra hűlt csokimázba. A legegyszerűbb ezt két villa segítségével csinálni.
3. Hempergesd meg a csokimázba mártott piskóta kockákat a kókuszreszelékben.