Csokis diós banánkenyér

csokis diós banánkenyér

Különböző gyümölcskenyér változatok gyakran kerülnek az ünnepi asztalra.  A banánkenyerek nem csak finomak, hanem a tésztába került banántól igazán szaftosak is. Az ízélményt a csoki darabok, és a ropogós dió fokozzák.

Csokis diós banánkenyér hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 63 g vaj
  • 125 g barnacukor vagy kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 125 g fehérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 g dió
  • 40 g étcsoki
  • 1 csipet só

Csokis diós banánkenyér recept:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A szoba hőmérsékletű vajat és a cukrot dolgozd össze egy robotgép segítségével.

3. Add a tojást és a vaníliakivonatot a masszához, és keverd össze.

4. A banánokat törd össze egy villával és add a banán pépet a vajas masszához, és keverd egyneművé.

5. Szitáld a lisztet, a sütőport, és a sót a banánkenyér masszájához, és egy spatulával keverd össze.

 

6. A diót, és a csokit vágd durvára, és add a masszához.

 

7. Keverd a banánkenyér tésztájába a csokit és diót.

 

8. Bélelj ki sütőpapírral egy 20×11 cm-es püspökkenyér formát, és egyengesd el benne a tésztát.

csokis diós banánkenyér sütés előtt

9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40-50 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy elkészült-e.

csokis diós banánkenyér egyben

10. Vedd ki a sütőből a megsült csokis diós banánkenyeret, és a formában hagyd kihűlni.

11. Ha már langyosra hűlt, kiszedheted a formából és lehet szeletelni.

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis diós banánkenyér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time