Csokis gesztenyetorta

csokis gesztenyetorta

Gesztenye gyakori hozzávaló az ünnepi asztalon, sósan és édesen is fel lehet használni. Ha az édes változat mellett döntesz, próbáld  ki ezt az isteni, igazán lágy és krémes csokis gesztenyetortát!

Csokis gesztenyetorta hozzávalók:

Kakaós piskótához:

  • 2 db tojás
  • 40 g kristálycukor
  • 30 g fehérliszt
  • 10 g holland kakaópor
  • 1 csipet só

Gesztenye krémhez:

  • 200 g gesztenyepüré massza (ízesített, cukros, rumos) (Ha natúr gesztenyemasszát használsz, akkor a töltelékbe tenni kell még cukrot és rumot)
  • 85 ml meggybefőtt lé
  • kb. 20 szem meggy (meggybefőtt)
  • 7 g zselatin
  • 300 ml habtejszín
  • 3 evőkanál meggylekvár

Csoki bevonat:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín 30%
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz

 

Csokis gesztenyetorta recept:

1.A gesztenyetortához először a kakaós piskótát kell elkészíteni. Ehhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sót.

3. Két külön tálban válaszd szét a tojásokat.

4. Kézi robotgép segítségével kezdd el verni a tojásfehérjéket, ha már kezdenek habosodni, add hozzá a cukor felét, és verjél kemény habot.

5. A tojássárgájákat a cukor másik felével keverd jó habosra.

6. A felvert tojásfehérje felét keverd a cukros tojássárgájához, hogy fellazítsd a masszát.

7. A tojásfehérje második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a masszához, hogy a hab ne törjön össze.

8. Szitáld a kakaós lisztes keveréket a masszához, és szintén óvatos mozdulatokkal keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.

9. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába, és süsd 12-15 percig 180 fokon.

kakaós piskóta

10. A piskótát hagyd a tortaformában kihűlni, majd vedd ki a formából.

11. Mosd el a tortaformát, és rakd vissza a formába, mert ennek a segítségével fogod a gesztenyetortát megtölteni.

Gesztenyekrém elkészítése:

1. A gesztenyepürét a meggybefőtt levével pürésítsd botmixer segítségével, majd melegítsd forráspontig.

2. Szórd bele a zselatin port és keverd össze.

3. Tedd félre, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

4. A tejszínt verd habbá, és a tejszínhab 1/3-át keverd a gesztenye masszához, ezzel lazítsd fel kicsit.

5. A tejszínhab többi részét már óvatosan forgasd a gesztenye krémhez, hogy ne törjön össze.

Gesztenyetorta összeállítása:

1.A tortaformában lévő kakaós piskótát kend meg meggylekvárral.

2. A meggylekvárra rakd a gesztenyekrém felét.

3. A gesztenye krémre tegyél jól lecsöpögtetett meggybefőtt szemeket.

gesztenye torta összeállítása1

4. Tedd a maradék gesztenyekrémet a tortára.

gesztenye torta összeállítása2

5. Tedd a hűtőbe egy éjszakára, de minimum 4-5 órára.

Csokikrém elkészítése:

1.A tejszínt és a juharszirupot melegítsd fel, majd tedd bele a darabokra tördelt étcsokoládét.

2. Keverd folyamatosan, míg a csoki teljesen fel nem olvad, és egynemű nem lesz a csokikrém.

3. Öntsd a csokikrémet a gesztenye krém tetejére.

4. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy a csokikrém is megszilárduljon.

5. Tálalás előtt egy éles késsel vágd körbe a tortakarika szélénél, majd óvatosan távolítsd el a tortakarikát.

Próbáld ki a csokis gesztenyés muffint is.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis gesztenyetorta
Author Name
Published On