Csokis narancsos gyümölcskenyér

csokis narancsos gyümölcskenyér

Finom, szaftos csokis narancsos gyümölcskenyér ünnepekre, vendégvárónak vagy csak úgy! 

Csokis narancsos gyümölcskenyér hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 db narancs
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 dl tej
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola

Csokis narancsos gyümölcskenyér elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy 30 cm-es formát.

2. Keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat és a kristálycukrot.

3. Add a vajas masszához egyenként a tojásokat és a reszelt narancshéjat és keverd el.

4. A narancsból facsarj ki fél dl narancslevet, és öntsd össze a tejjel.

5. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, sót, sütőport és szódabikarbónát és keverd össze.

6. Add a vajas masszához a lisztes keverék felét és keverd el. Majd add hozzá a tejes keverék felét és keverd össze. Folytasd a maradék lisztes keverékkel és tejjel. Arra figyelj, hogy ne keverd túl, csak hogy épphogy összeálljon.

7. Aprítsd fel a csokit és az aszalt szilvát, és tedd őket egy tálba a mazsolával és kandírozott narancshéjjal együtt. Szórd meg egy evőkanál liszttel, és keverd össze az aszalt gyümölcsöket.

8. Keverd az aszalt gyümölcsöket a gyümölcskenyér tésztájába, és tedd a masszát a sütőformába.

 

9. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 45-60 percig. Akkor jó, ha már nem remegős a közepe és ha beleszúrsz egy fogpiszkálót szárazon jön ki. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor tegyél a tetejére alufóliát.

10. Ha megsült a csokis narancsos gyümölcskenyér vedd ki a sütőből és tedd félre hűlni. A formából akkor vedd ki, ha már kihűlt.

csokis narancsos gyümölcskenyér sütés után

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis narancsos gyümölcskenyér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time