Párolt káposzta aszalt szilvával

párolt káposzta aszalt szilvával

Hagyományos párolt káposzta ünnepi változata aszalt szilvával. Karácsonyra, újévi sült mellé is jól passzol.

Párolt káposzta aszalt szilvával hozzávalók:

  • 60 dkg lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál almaecet

Párolt káposzta aszalt szilvával elkészítése:

1. Vágd ki a lila káposzta torzsáját és csíkozd fel a káposztát. Sózd meg, keverd össze, és tedd félre állni legalább fél órát.

2. Ha kemény az aszalt szilva, áztasd langyos vízbe, hogy megpuhuljon.

3. Pucold meg a lilahagymát, vágd félbe és karikázd fel.

4. Melegítsd fel egy lábosban a kacsazsírt, add hozzá a hagymát és kezdd el párolni. Majd add a hagymához a mézet és a köménymagot, és párold még 1-2 percig.

5. Add a kinyomkodott káposztát a hagymához, keverd össze és adjál hozzá kb. 0,5 dl vizet.

6. Párold a káposztát kis lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.

7. Add az aszalt szilvát a káposztához, keverd össze, és párold még míg a káposzta teljesen meg nem puhul.

8. Végül add az almaecetet is a párolt káposztához és keverd össze.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Párolt káposzta aszalt szilvával
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time