Narancsos kacsacomb

narancsos kacsacomb

A narancsos kacsacomb egy igazán ünnepi étel, amit akár karácsonyra is készíthetsz, garantáltan sikere lesz.

Narancsos kacsacomb hozzávalók:

  • 3 db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál méz

Narancsos kacsacomb elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 240 fokra.

2. Tisztítsd meg a kacsacombokat, szedd ki a benne maradt tokokat, ehhez a legegyszerűbb egy szemöldökcsipeszt használni.

3. Sózd és borsozd a kacsacombokat, majd fektesd őket a bőrével lefelé egy tepsiben. Tegyél a kacsacombok mellé 3 gerezd fokhagymát, és két rozmaring szálat.

 

4. Tedd a kacsacombokat a 240 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.

5. 20 perc sütés után vedd le a hőfokot 150 fokra, és süsd még a kacsacombokat 1-1,5 óráig. A narancsos kacsacomb sütési ideje függ a kacsacombok méretétől ezért nehéz pontos időt megadni. Sülés közben fordítsd meg párszor a kacsacombokat.

6. Ameddig sülnek a kacsacombok, készítsd el a narancsos mázat. Reszeld a narancs héját egy kis lábosba, facsard hozzá a narancs levét, és kezdd el főzni, hogy besűrűsödjön. Add hozzá a mézet is.

narancsos kacsacomb máz

7. Ha megpuhultak a kacsacombok, kend meg a bőrös felüket a narancsos mázzal, vedd fel 220 fokra a sütő hőmérsékletét és süsd még 10-20 percig, és már kész is a narancsos kacsacomb!

narancsos kacsacomb sütőben

Milyen körettel érdemes tálalni a narancsos kacsacombot?

Jól passzol hozzá a párolt káposzta, tört krumpli, vagy narancsos rukkola saláta.



Summary
recipe image
Recipe Name
Narancsos kacsacomb
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time