Farsangi részeges csirke

farsangi részeges csirke

A farsangi időszak a nagy lakomákról szól. Az egyik hagyományos farsangi étel, a részeges csirke. Arról kapta a nevét, hogy borban párolódik a hús. Ez a recept borral készült, de lehet sörrel is készíteni.

Farsangi részeges csirke hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb, vagy 4 egész
  • 8 szelet bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 db körte
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • majoranna
  • 2 dkg vaj

Farsangi részeges csirke elkészítése:

1. Ha egész csirkecombokat használsz, azokat vágd először félbe. Majd fűszerezd a csirkét sóval, borssal, majorannával, és tekerd be mindegyiket egy szelet baconnel. Tedd az előkészített combokat egy tepsibe.

 

2. Szórd a tepsibe megpucolt fokhagyma gerezdeket.

3. Pucold meg a vöröshagymát, vágd négybe, és tedd szintén a tepsibe.

4. Hámozd meg a körtéket, vágd négybe, vágd ki a magházát és rakd a körte szeleteket is a tepsibe.

5. Takard le a tepsit egy alufóliával, és rakd a 180 fokra előmelegített sütőbe.

6. Süsd a részeges csirkét kb. egy óráig.

7. Vedd le a fóliát, emeld fel a sütő hőfokát 220 fokra, és tedd vissza a részeges csirkét a sütőbe, és süsd még 15-20 percig, hogy megpiruljon.

8. Ha megsült a részeges csirke, szedd ki a húst, hagymát, körtét egy tálaló tálba.

részeges csirke tálban

9. A szaftot öntsd egy kis lábosba, forrald fel, sűrűsítsd be kicsit, és olvaszd fel benne a vajat.

Krumplipüré nagyon jól illik hozzá.



Summary
recipe image
Recipe Name
Farsangi részeges csirke
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time