Hercegnő burgonya recept

hercegnő burgonya recept

A hercegnő burgonya egy igazán különleges, látványos ünnepre való köret. Belül krémes, kívül ropogós, így tudod Te is elkészíteni otthon.

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 2 + 2 evőkanál vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 0,5 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fehérbors

Hercegnő burgonya elkészítése:

1 Pucold meg és kockázd fel a krumplit.

2. Főzd meg sós vízben a burgonyát, majd szűrd le.

3. Amíg fő a krumpli, addig olvassz fel 2 evőkanál vajat.

4. A főt krumplit törd át krumplinyomóval, ameddig még meleg.

5. Add a krumplihoz a tejszínt, 2 evőkanál vajat, szerecsendiót, fehérborsot és keverd simára.

6. Sózd meg a krumpli masszát, és keverd el.

7. Add a három db tojássárgáját a krumplihoz, és keverd jól el.

8. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

9. A krumplis masszát kanalazd egy habzsákba, és csillag alakú nyomóformával nyomjál kb. dió nagyságú halmokat a tepsire.

10. A hercegnő burgonyák tetejét kend meg vékonyan az olvasztott vajjal.

11. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 10-15 percig, míg a hercegnő burgonyák kicsit meg nem barnulnak.

 

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Hercegnő burgonya recept
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time