A hercegnő burgonya egy igazán különleges, látványos ünnepre való köret. Belül krémes, kívül ropogós, így tudod Te is elkészíteni otthon.
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2 + 2 evőkanál vaj
- 0,5 dl tejszín
- 3 db tojássárgája
- só
- 0,5 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál fehérbors
Hercegnő burgonya elkészítése:
1 Pucold meg és kockázd fel a krumplit.
2. Főzd meg sós vízben a burgonyát, majd szűrd le.
3. Amíg fő a krumpli, addig olvassz fel 2 evőkanál vajat.
4. A főt krumplit törd át krumplinyomóval, ameddig még meleg.
5. Add a krumplihoz a tejszínt, 2 evőkanál vajat, szerecsendiót, fehérborsot és keverd simára.
6. Sózd meg a krumpli masszát, és keverd el.
7. Add a három db tojássárgáját a krumplihoz, és keverd jól el.
8. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
9. A krumplis masszát kanalazd egy habzsákba, és csillag alakú nyomóformával nyomjál kb. dió nagyságú halmokat a tepsire.
10. A hercegnő burgonyák tetejét kend meg vékonyan az olvasztott vajjal.
11. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 10-15 percig, míg a hercegnő burgonyák kicsit meg nem barnulnak.