Hagyományos kaszinótojás

hagyományos kaszinótojás

A kaszinótojás egyik kedvelt eleme a hidegtálaknak, amit otthon is el tudunk készíteni. Sok háztartásban elképzelhetetlen a húsvét kaszinótojás nélkül, de karácsonykor, szilveszterkor szülinapi partykon is szívesen fogyasztjuk.

Ha húsvétra készül, akkor a krémbe kerülhet egy kis torma is. A kaszinótojást átalában valamilyen majonézes salátával, például franciasalátával szokták tálalni.

Tudtad, hogy csak Magyarországon hívják kaszinótojásnak ezt az ételt? Kattints a linkre és ismerd meg a kaszinótojás eredetét!

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • frissen őrölt feketebors

Hagyományos kaszinótojás recept:

1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.

2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.

3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.

4. A tojássárgákat tedd egy tálba.

5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.

6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.

7. A kaszinótojás tetjét diszítheted fűszerpaprikával, apróra vágott uborkával, paprikával.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Hagyományos kaszinótojás
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time