Hogyan újítsd fel nappalid kinézetét pár nem alapvető bútor beszerzésével?

bútorok

A dizájnos, egyedi és igényesen berendezett lakás nagyszerű érzés tud lenni. A fárasztó nap végén igazán kellemes egy csinos, hangulatos lakásba hazaérni – továbbá a vendégek fogadása is sokkal jobban esik majd.

Sokak számára azonban nem fér bele a költségvetésbe a rendszeres teljes felújítás és átalakítás. Valamint a teljes felújítások sok időt és energiát is felemésztenek. Ha ezzel a véleménnyel te is egyetértesz, de mégis szeretnél új színt vinni nappalidba, ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttünk neked néhány lehetőséget, hogy kilendítsem az unalmas hétköznapokból.

 

Bútorok

Nem kell semmi nagy változásra gondolnod, nem az alapvető bútorokat kell kidobnod és újakra cserélned. Vannak azonban olyan kisebb ötletek, melyekkel kreatívan tudsz új külsőt kölcsönözni lakásodnak. Ilyen lehet például, ha a modern TV-állványok közül választasz egyet otthonra. Ezek általában modern, minimalista stílust képviselnek, amely egyedi hangulatot ad majd nappalidnak. A minimalista dizájn jegyében egyszerű és praktikus felépítés jellemzi őket. Általában barna, fehér vagy fekete színben érhetők el, amely egy színesebb nappaliban is jól megállja majd helyét. Kis helyigényük miatt pedig kisebb szobákba is könnyen beszerezhetők.

Ha ez esetleg nem tetszik, alternatívaként egy kis dohányzóasztalt is beszerezhetsz magadnak. Az előzőekhez hasonlóan elegáns és minimalista dizájnban készülnek, legtöbbször szintén neutrális színekben. A különböző dohányzóasztalok praktikus kialakításuknak köszönhetően sokoldalúan felhasználhatók, valamint kinézetük akár még dekorációs elemként is nagyon hasznossá teszi őket.

Végezetül pedig, egy egészen kicsi befektetéssel is nagyszerű darabot találhatsz magadnak a puffok között keresgélve. Tartsd szem előtt, hogy itt akár multifunkcionális kialakítást is választhatsz, hiszen rengetegnek van külön tárolórésze is.

Színes lehetőségek

A bútorokon kívül több idő-, azonban kevesebb pénzbefektetés mellett megvalósítható egy színcsere – azaz a falak újrafestése. Ezt érdemes a meglévő bútorokhoz igazítani, azonban nyugodtan választhatsz akár merészebb színeket is. Amennyiben a fekete és fehér dominál lakásodban, egy sötétkék vagy zöld fal igazán jól mutat majd végredeményként. Ha azonban ehhez nincs igazán kedved, egy-egy óriás festménnyel vagy 4-5 nagyobb zöld növény beszerzésével is új kinézetet kölcsönözhetsz nappalidnak!

A fotó forrása:

fizkes / Shutterstock.com

Array