Cukormentes finomságok karácsonyi ajándékba

cukormentes karácsonyi ajándék

Az embereket egyre inkább foglalkoztatja az egészséges táplálkozás, sokan a cukormentes ételek, italok fogyasztását preferálják. Az ünnepek alkalmával érdekes meglepetéscsomagot állíthatunk össze barátok, rokonok részére, amely nemcsak megjelenésében különleges, hanem ízletes és hasznos ajándék lehet. Egy-egy kóstolás alkalmával izgalmas gasztronómiai utazásban lehet része, ha a csomag sok kis darabja a világ más-más tájáról származik; dzsemek, desszertek, fűszeres kolbászok, szalámik, hozzá egy jó minőségű gin és prémium minőségű tonikok cukormentes formában. Az ajándékcsomag készen áll, induljon hát a cukormentes gasztronómiai utazás!

Cukormentes, mégis ízletes

Ma már szinte minden kapható cukrozott és cukormentes változatban is, a döntés rajtunk áll, melyiket válasszuk. Egészséges étrend kialakítása során fontos a cukor visszaszorítása, akár teljes mértékben való elhagyása, vagy alternatív édesítőszerekkel való kiváltása.

Ételek, italok és desszertek mind tartalmazhatnak cukrot. Mindig nézzük meg az összetevők listáját, hogy tudjuk, mit fogyasztunk. Az édes íz adta élményre az emberek többségének szüksége van, ezért kell keresni alternatívákat, amivel pótolhatjuk. Az ételek készülhetnek cukor helyett cukorpótlókkal vagy édesítőszerekkel. Míg a cukorpótlók ízükben és térfogatukban is hasonlítanak a cukorra, addig az édesítőszerek nem szolgáltatnak energiát.

Ételeink készítése során dolgozhatunk gyümölcscukorral (fruktóz), amelynek nagy előnye, hogy a cukornál kevesebb kell belőle. De remek alternatíva a méz, a stevia, a nyírfacukor (xilit) és az agavé szirup, valamint finom, ízletes a juhar- vagy datolya szirup, pl. desszertek ízesítéséhez. Személyes ajánlatom a bio kókuszcukor, amely egy karamellhez hasonlítható, ízletes édesítőszer. A kókuszpálma virágainak nektárjából készül, mindenféle tartósítószer nélkül, és alacsony a glikémiás indexe.

Karácsonyi ajándék bármi lehet…

Az ajándéknak az a lényege, hogy szívből jöjjön, és örömet okozzunk vele. Szépen becsomagolva meglepetés formájában – legyen az házi készítésű dzsem, gourmé falatkák, esetleg remek italok -, mindenkinek az a célja, hogy örüljön, aki kapja.

Összegzés

A cukorfogyasztás egyre csak nő, ezért jó lehetőség, hogy ma már sokféle ízben, cukormentes formában is kaphatók a tonikok. Jó párosítás ginnel, mely remek karácsonyi ajándék lehet. Ma már szinte minden kapható cukrozott és cukormentes változatban is, a mi döntésünk, milyen módon élünk és étkezünk. Az alternatív édesítőszereknek és cukorpótlóknak széles a választéka, kísérletezz, és amelyik ízlik, azt tedd az asztalra! Ételek, sütemények, karácsonyi meglepetések, melyek mézzel, steviával, nyírfacukorral, agavé- vagy juharsziruppal, de akár bio kókuszcukorral is készülhetnek. Utóbbi a kókuszpálma virágainak nektárjából készül, 100 %-ban természetes, és alacsony a glikémiás indexe. Összességében elmondható, hogy a cukorfogyasztás kiváltható!

Array