Csokis narancsos gyümölcskenyér

csokis narancsos gyümölcskenyér

Finom, szaftos csokis narancsos gyümölcskenyér ünnepekre, vendégvárónak vagy csak úgy! 

Csokis narancsos gyümölcskenyér hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 db narancs
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 dl tej
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola

Csokis narancsos gyümölcskenyér elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy 30 cm-es formát.

2. Keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat és a kristálycukrot.

3. Add a vajas masszához egyenként a tojásokat és a reszelt narancshéjat és keverd el.

4. A narancsból facsarj ki fél dl narancslevet, és öntsd össze a tejjel.

5. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, sót, sütőport és szódabikarbónát és keverd össze.

6. Add a vajas masszához a lisztes keverék felét és keverd el. Majd add hozzá a tejes keverék felét és keverd össze. Folytasd a maradék lisztes keverékkel és tejjel. Arra figyelj, hogy ne keverd túl, csak hogy épphogy összeálljon.

7. Aprítsd fel a csokit és az aszalt szilvát, és tedd őket egy tálba a mazsolával és kandírozott narancshéjjal együtt. Szórd meg egy evőkanál liszttel, és keverd össze az aszalt gyümölcsöket.

8. Keverd az aszalt gyümölcsöket a gyümölcskenyér tésztájába, és tedd a masszát a sütőformába.

 

9. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 45-60 percig. Akkor jó, ha már nem remegős a közepe és ha beleszúrsz egy fogpiszkálót szárazon jön ki. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor tegyél a tetejére alufóliát.

10. Ha megsült a csokis narancsos gyümölcskenyér vedd ki a sütőből és tedd félre hűlni. A formából akkor vedd ki, ha már kihűlt.

csokis narancsos gyümölcskenyér sütés után

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis narancsos gyümölcskenyér
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time