A waldorf saláta egy gyorsan összedobható majonézes saláta, eredetileg almával készül, amit most körtével helyettesítettem. Vendégvárónak, buliba jó választás lehet. Ha karácsonyra készíted, rakhatsz még bele egyéb gyümölcsöket is, ananászt, vagy aszalt gyümölcsöket. Köretként is fel lehet használni például rántott ételek mellé.
Hozzávalók:
- 2 db körte
- 4 db zellerszár (angol zeller)
- 1 marék dió
- 1 fürt szőlő (nagyszemű)
- 1 db citrom
- 2 dl natúr görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- só
- frissen őrölt bors
- tálaláshoz friss salátalevél
Waldorf saláta körtével elkészítése:
1.Aprítsd durvára a diót, és egy száraz serpenyőben pirítsd meg kicsit és tedd félre.
2. Távolítsd el a körte csutkáját, és kockázd fel. Nem muszáj meghámozni az körtét. A körte kockákat locsold meg egy kevés citromlével.
3. Szeleteld fel kis darabokra a szárzellert.
4. Mosd meg a szőlőt, és vágd félbe a szőlő szemeket. Ha nagyok a magjai, akkor azt is távolítsd el egy éles késsel.
5. Tedd egy tálba az összes hozzávalót, körtét, zellert, szőlőt, diót.
6. Keverd simára a joghurtot és a majonézt, sózd és borsozd.
7. Add az öntetet a zöldségekhez, és keverd jól össze a waldorf salátát.
8. A waldorf salátát tradicionálisan salátalevélen szokták tálalni.
