Karácsonyi fotózás ötletek otthon

karácsonyi fotózás ötletek otthon

Az ünnepi pillanatokat mindig jó megörökíteni, szerencsére ez manapság már elég egyszerű, hiszen mindenkinek ott lapul a zsebében a mobilja kamerával. A fotókat nem csak jó lesz majd visszanézni, de maga a karácsonyi fotózás is jó mulatság lehet. Ezen kívül a fotókat számos módon felhasználhatjuk, például egyedi karácsonyi üdvözlőlaphoz, vagy akár fényképes ajándékot is készíthetünk belőlük.

Karácsonyi fotózás ötletek

Természetes fény a legjobb a fotózáshoz

Ha kezdő fotós vagy, akkor a legjobb, ha természetes fénynél készíted a karácsonyi fotókat. Jó lehet az ablakból jövő fény, de nem feltétlenül kell a lakásban készíteni a képeket. Szabadtéren is gyönyörű karácsonyi fotókat lehet készíteni, főleg ha szép havas a táj. Ha nincs ilyen szerencséd, akkor is néhány kellék segítségével karácsonyi hangulatot lehet varázsolni. Ha a tenyeretektől fújtok egy marék műhavat, az is nagyon jól mutat, de néhány dísz, vagy egy fényfüzér is csodákra lehet képes.

Kapcsold be a zenét!

A fotó alanyoknak is rá kell hangolódniuk az ünnepre, hogy a karácsonyi képekről áradjon a karácsonyi hangulat. Ehhez a legjobb, ha karácsonyi zenét hallgattok a fotózás alatt. A zenének számos pozitív hatása van, segít laza hangulatba kerülni.

Figyeljetek az öltözködésre!

Mint minden fotózásnál, a karácsonyi fotózásnál számít, hogy milyen ruhában vagyunk. Főleg, ha több ember szerepel a fotón, akkor az ő öltözéküknek is összhangban kell lennie. Furán néz ki, ha az egyik szereplő otthonkában van, a másik meg öltönyben. Próbáljatok közös nevezőre jutni, hogy egységes legyen az öltözék. A legegyszerűbb, és egyébként vicces is, ha mindenki karácsonyi pizsamában vagy karácsonyi pulóverben van. Ezeket úgyis csak egy évben egyszer lehet hordani, tessék kihasználni az alkalmat!

rénszarvasos karácsonyi pulóver

karácsonyi fotó kislány

Csak természetesen!

Mindig a spontán fotók a legjobbak. Válasszatok valami kedvelt karácsonyi tevékenységet, például fa díszítést, ajándék csomagolást, mézeskalács készítést, és közben készüljenek spontán a fotók.

karácsonyi fotó ötlet, fa díszítés

A beállított képek is jók lehetnek

Bár a spontán elkapott pillanatoknak megvan az egyedi varázsa, a beállított karácsonyi képeket sem kell leírni. Ha figyelsz a megfelelő kompozícióra vagy ha ilyen ötletesek, viccesek a beállítások, mint az alábbi képeken.

Elő a karácsonyi díszekkel

A karácsonyi díszekben tükröződő képet soha nem lehet megunni. 

Használd a tér mélységét

Úgyis különleges karácsonyi fotókat készíthetsz, ha játszol az előtérrel és a hátérrel, mint ezen a képen.

karácsonyi fotó ötlet, háttér

 

Karácsonyi ételeket is fotózd le!

Karácsony a szeret ünnepe, és a csodás karácsonyi ételkölteményeké! Karácsonykor minden család igyekszik valami különlegeset az asztalra varázsolni, amik kiáltanak a megörökítés után. Ne feledkezz el a karácsonyi ételfotózásról sem!

karácsonyi ételfotózás

Használd a karácsonyi fényeket!

Ellenfényben, például a karácsonyfa fényében is nagyon hangulatos karácsonyi képeket lehet készíteni.

karácsonyi fotó ellenfényben

Házikedvencek se maradjanak le a karácsonyi fotóról!

Szokták mondani, hogy ha egy fimben gyerek vagy kutya szerepel, akkor az tuti siker. Nincs ez másként a fotóknál sem. 

karácsonyi kutyás kép

karácsonyi cicás kép

Sok sikert a karácsonyi fotózáshoz!

Array