Virágküldés anyák napjára egyszerűen

virágkosár küldés anyák napjára

A távolság nem akadály – köszöntsd fel anyukád egy csokor virággal a Meglepetésem.hu révén!

Aki már vett virágot anyák napjára, az ismeri a tébláboló érzést, hogy vajon mit is válasszak, mivel szerezhetem a legnagyobb örömöt? Egy szép virágcsokor lenne a leginkább megfelelő döntés? Esetleg egy cserepes virág, vagy klasszikus virágkosár, ne adj Isten egy modern virágbox? A kérdés nem egyszerű.

„Mindenki menjen haza és keresse fel a lakóhelye szerinti anya-szentegyházat!” – Hangzott az intés a 15. században, mikor is az otthonról elkerült cselédek és szolgálók szabadságot kaptak Húsvét alkalmából. A vallási ünnepre való hazatéréssel egy időben látogatták meg otthoni szeretteiket is a családjuktól és szülőhelyükről elszakadtak. A legenda szerint a szegény sorban élő szolgálók az út menti virágokat tépték le, hogy aztán ezeket ajándékozzák az édesanyjuknak. Hogy igaz-e a história, nem tudni, de mindenképpen megható történet.

Ezekből a hazatérésekből és virágszedésből született meg szép lassan az Anyák napja ünnepe. A téma kutatói még azt is megkockáztatják, hogy színes virág járt az élőknek, míg fehér a holtaknak. További kétszáz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a virág mellé az első üdvözlőlapok is felsorakozzanak, és a hagyomány részévé váljanak.

A szigetországból terjedt el az ünnep

Anyák napjára virágot adni nem csak Magyarországon, de egész Európában, sőt a világon is bevett szokás. Talán azért, mert a 18.században Nagy-Britanniában már jelentős ünnepnek számított az édesanyák megköszöntése, és így a gyarmatosító szigetországból a világ legtöbb tájára eljutott ez a kedves gesztus.

Az anyák napi virágok ma már a világ legtöbb országában a köszöntés fő motívumai, ugyanakkor egyéb alternatívák is megjelentek a szeretteink megünneplésére. Köszönhető ez mindenekelőtt az internetnek, illetőleg az ajándékküldő szolgálatok térhódításának is. Csokoládés, lekváros, szörpös és még számos egyéb finomságot tartalmazó ajándékcsomag közül lehet választani, ha meg akarjuk lepni az anyukákat, nagymamákat, feleségeket, esetleg barátnőket ezen a napon – feltéve, hogy utóbbiakat anyaként is szeretjük, tiszteljük.

Egy virág többet mond minden szónál

Tény azonban, hogy a legtöbben a mai napig ragaszkodnak ahhoz a hagyományhoz, ami szerint virággal (vagy azzal is) illik felköszönteni ilyenkor az anyukákat. Spanyolországban sárga kell legyen ilyenkor a virág színe, Hollandiában rózsaszínbe hajló, nálunk azonban például nincs recept, de persze azért fontos, hogy legyen nagyon is szép a virág. ű

Egy anyák napi virágcsokor állhat egy bizonyos fajta virágból, de persze sokféléből is. Bizonyosan a mezőn szedett virágok is ugyanúgy megörvendeztetik az édesanyák szívét, mint egy ritka helyen beszerezhető orchidea. Választani nem könnyű a kérdésben, ebben segít neked a meglepetesem.hu, ahol számtalan csokor közül válogathatsz, kezdve az egyszerűbb megoldásoktól egészen a hatalmas virágkölteményekig.

Array