Valentin-napi reggeli ötletek

valentin napi reggeli ötletek

Ha már kora reggel szeretnéd meglepni párodat, készíts neki egy finom Valentin-napi reggelit! Akár kezdő vagy a konyhában, akár profi szakács, találni fogsz kedvedre való ötletet az alábbi válogatásban!

Valentin napi reggeli ötletek kezdőknek

Akkor sem kell pánikolni, ha nem vagy konyhatündér, mert egy kis kreativitással könnyen meglepheted párodat Valentin-napi reggelivel.

Szíves capuccino

A legtöbb ember fel sem tud ébredni, míg meg nem kapta a reggeli kávéját. Készítsd el párodnak a kedvenc kávéját, capuccinóját, egy sablon segítségével varázsolj rá szív alakú díszítést, de akár tejszínhabból is készítheted. A párod garantáltan imádni fogja!

valentin napi reggeli, szíves capuccino

Gyümölcssaláta

Gyakorlatilag bármilyen ételből könnyedén Valentin-napi reggelit lehet varázsolni, csak szív alakúra kell rendezni. A gyümölcsök jó alapanyagnak számítanak, pucold meg, darabold fel, és helyezd el szív alakban a tányéron.

valentin napi gyümölcssaláta

Valentin napi reggeli ötletek haladóknak

Virsli szív tükörtojással

virsli szív tükörtojással

A tükörtojás virsliben az egyik leglátványosabb Valentin-napi reggeli és sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Tükörtojás virsliben elkészítése:

  1. Hosszában vágd félbe a virslit, úgy hogy az egyik vége egyben maradjon, majd formázz egy szív alakot, ahogy a képen is látod. Fogpiszkálóval tudod a virsli végeit rögzíteni.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kis olajat, majd süsd meg a virsli egyik oldalát.
  3. Ha megsült, fordítsd meg, és a tojást üsd a mélyedésbe. Közepes lángon süsd, amíg a tojás el nem készül.

Virsli szív

virsli szív

Ha igazán egyszerűen elkészíthető Valentin-napi reggelit keresel, akkor a virsli szív Neked való! Egyszerűen főzd meg, vagy süsd meg a virslit, és ferdén vágd le a két végét, majd egy fogpiszkáló segítségével illeszd össze, hogy szív alakot formázzon. Ezt a szívet nem csak virsliből, hanem kolbászból is elkészítheted.

 

Tükörtojás pirítósban

tükörtojás pirítósban szív alakú

Tükörtojás pirítósban hozzávalók: toast kenyér, tojás, só

Tükörtojás pirítósban elkészítése:

1.Végy egy toast kenyeret, és vágj ki belőle egy szív alakú mélyedést. A legegyszerűbb egy szív alakú kiszúróval, de ha nincs ilyened, akkor egy éles késsel is meg tudod tenni.

2. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a kenyér egyik oldalát. Ha a kenyeret megvajazod, akkor sokkal ropogósabb lesz.

3. Ha megpirult a kenyér egyik oldala, fordítsd meg a kenyeret, és óvatosan csurgasd bele a tojást a mélyedésbe és sózd meg.

4. Alacsony, közepes lángon süsd a tojást, és tegyél fedőt a serpenyőre, hogy a tojás gyorsabban megsüljön, és ne égjen oda a kenyér.

Szív alakú amerikai palacsinta

Amerikában nagy hagyománya van a Valentin-napnak, és gyakran kedveskednek párjuknak hagyományos amerikai reggelivel, azaz amerikai palacsintával Valentin-napon. Természetesen Valentin-napi kiadásban, szív alakúra sütve. Ha van egy szív alakú tálalógyűrűd, akkor könnyedén süthetsz szív alakú palacsintát, másik verzió, ha elkészíted a palacsintákat a hagyományos módon, majd egy szív alakú kiszúróval készítesz belőlük Valentin-napi palacsintákat. Az ügyesebbek pedig egy kanál segítségével formázhatnak szív alakot a palacsinta sütésekor. Amerikai palacsinta receptért kattints a linkre!

szív alakú amerikai palacsinta

Egy kis segítség a valentin-napi köszöntéshez:

.

Array