Ünnepi ginek vásárlása

gin

Egy-egy minőségi alkohol vásárlása tökéletesé tehet egy ünnepi alkalmat, vagy akár ajándékként is ideális választásnak bizonyulhatnak. A megfelelő italok kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, de például az ünnepi ginek vásárlásával könnyen orvosolhatjuk az ilyen jellegű problémákat. Az alábbiakban ezekkel az italokkal foglalkozunk kicsit részletesebben.

Original ginek

Ezek a párlatok a gin színtiszta lágyságát és eredeti ízét foglalják magukba. Azokról az italokról van szó, amiket a gin mesterek több száz éves tudással a birtokukban készítenek, a lehető legnagyobb odaadással. A gin törzsgyökeres megszállottjai számára ezek a ginek ideális választást jelenthetnek.

Ízesített ginek

Egyre többen vannak, aki előnyben részesíti az ízesített gineket, például a finom epres gint, vagy a kellemes bodzás gint. Ennek köszönhetően manapság egyre több minőségi gin kapható, rengetegféle ízesítésben. Emiatt ma már szinte bármilyen ízesítésű gin beszerezhető, mint például az:

  • epres,

  • bodzás,

  • citrusos,

  • fűszeres.

Magyar ginek

A magyar ginek egyre népszerűek nem csak idehaza, de világszerte is, ennek oka, hogy hazánkban különféle fűszerekkel és gyümölcsökkel is dolgoznak a gint előállító vállalatok. Magyarország legismertebb gin párlatot készítő vállalatai az Agárdi, a Búzavirág, a Fedde’s és a Gong 21

Angol gin

Az angol ginek fogyasztása egy egészen különleges életérzést szolgáltathat a ginek szerelmeseinek. A különleges íz világnak köszönhetően ezek az italok különleges alkalmakra és ajándékként is tökéletesek lehetnek, de koktél alapanyagnak is tökéletesek, főképp a jól ismert London Dry típus.

Francia gin

A francia gin kínálatban megtalálhatók boróka, a lime, a fekete bors, az áfonya, de még a vérnarancs ízvilág is. A francia ginek különlegességét az adja, hogy illatukban gyakran a virágosa jázmin és a gyümölcsös világ keveredik össze, míg ízükben a jázmin mellett a bodza és a citrus is gyakran dominál.

Holland Gin

A holland gin egy a franciához hasonló speciális íz világú variáns, melyben megtalálható többek között a cseresznyevirág és keleti fűszerek is. Ennek köszönhetően a holland gin italok kissé édesek, mégis szárazzak, melyet friss virágos ízek és illatok jellemeznek.

Japán gin

A japán ginek webáruházból való rendelésével mi magunk is megtapasztalhatjuk a távol-kelet ízeit, hiszen ezek az italok gyakran yuzu, japán bors, boróka, koriandermag, édesgyökér, vagy épp japán tealevelek felhasználásával készülhetnek. Ennek eredményeként a japán ginek illata nagyon friss, míg ízeikben inkább a fűszerek dominálnak.

Olasz gin

Az olasz ginek egyszerre klasszikusak, markánsak, akár csak egy jól öltözött úriember. Ennek köszönhetően ízekben a citrus és boróka szinte mindig megjelenik, de egy-egy pikánsabb variációval is könnyen találkozhatunk.

Spanyol gin

A spanyolok, mint mediterrán terület nem meglepő, hogy olykor egyedi, fondorlatos íz világú italokat kísérleteznek ki, melyek alapját a különleges spanyol italok, és gyógynövények szolgáltathatják, mint például a sziksófű, citromvérbéna.

Összegezve

A ginek terén tehát széles a választék, hiszen országonként is komoly eltérések lehetnek, de kiváló opciót jelenthetnek az ízesített és klasszikus ginek is, nem beszélve a magyar ginekről sem.

Array