Tzatziki recept

tzatziki saláta recept

Tzatziki nem csak a gyros mellé, hanem bármilyen sült mellé jól passzol, így a karácsonyi asztalon, szilveszteri buliban és húsvéti vendégségnél is jó választás. És még a diétázók is fogyaszthatják!

Tzatziki recept hozzávalók:

  • 400 g natúr görög joghurt (1 nagy pohár)
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál só

Tzatziki elkészítése

1.Mosd meg jó alaposan az uborkát, nem kell meghámozni. Vágd le az uborka két végét, majd vágd félbe. A fél uborkát vágd hosszában félbe, majd negyedbe.

2. Egy kanál segítségével vájd ki a magos részt az uborka hasábokból, így elkerülheted, hogy túl vizes legyen tzatziki saláta.

3. Reszeld le az uborkát nagylyukú reszelőn, sózd meg, és tedd félre kicsit.

4. Egy tálban keverd simára a görög joghurtot, add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót, és a lereszelt vagy áttört fokhagymát.

5. Az uborkából nyomd ki a felesleges folyadékot, és add a joghurthoz.

6. Keverd simára a masszát, majd tedd hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Tzatziki saláta recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time