Aki szereti a bejglit, az a pozsonyi kiflit is imádni fogja. Hogyan hogyan készül a tökéletes pozsonyi kifli, az kiderül Juhos József mestercukrász receptjéből.
Tökéletes pozsonyi kifli hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g vaj
- 100 g liszt
- 10 g só
- 2 dl tej
- 50 g porcukor
- 25 g élesztő
- 4 tojássárgája
Máktöltelékhez:
- 450 g mák
- 67 g méz
- 250 g cukor
- 100 g víz
- 2 g fahéj
- 2 g citromhéj
- 50 g narancskocka
- 100 g szilvalekvár
Diótöltelékhez:
- 540 g dió
- 300 g cukor
- 150 g víz
- 2 g fahéj
- 2 g citromhéj
- 50 g mazsola
- 40 g méz
Tökéletes pozsonyi kifli készítése:
A pozsonyi kifli készítését, fortélyait az alábbi videóban tudod megnézni:
Nézd meg Juhos József többi receptjét is!
Nézd meg ezt is:
.
Array
Még több Kellemes ünnepeket cikk
Summary
Recipe Name
Pozsonyi Kifli
Author Name
Juhos József
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time