Kreatív termékek készítése karácsonyra házilag

kreatív karácsony házilag

A karácsony eredeti célja a közösség és az otthon melegének megélése, a várakozás és a kölcsönös szeretet megtapasztalása. Napjainkban a hangsúly az üzletek és a vásárlás felé tolódott el. Nemcsak ajándékokat, de díszítést is tonnaszámra hozunk a boltokból. Így mire elkezdődik az ünnep, teljesen kimerülünk.

Te is irigyled azokat a családokat, aki több időt töltenek együtt a készülődés során? Szeretnéd lecsökkenteni a boltban töltött órákat? Készíts kreatív termékeket házilag! Mutatunk néhány egyszerűbb variációt!

Karácsonyi gyertyatömbök szalvétatechnikával

Már adventben készíthetünk csodaszép gyertyákat. Nem kell hozzá más, mint néhány ünnepi témájú szalvéta, fehér gyertyatömbök és dekupázs ragasztó. A gyerekek számára is élmény a kreatív munka, hiszen sok különféle szalvétából vághatják ki a nekik tetsző mintát.

Szaloncukros doboz házilag

Unod már, hogy egy sima tálba teszed a szaloncukrot és más édességet? A hobbiboltban kapható fa kreatív termékek között kerek és szögletes dobozkákat is találunk. Antikolva, dekupázs technikával vagy például repesztőlakkal is nagyszerű karácsonyi tartók készülhetnek.

Parafa díszek

Az egyik legegyszerűbb, egyben mutatós ötlet következik. Év közben összegyűjtheted a feleslegessé vált parafa dugókat. Akár kis figurák, akár karácsonyi dekoráció készülhet belőlük. Egymás mellé ragasztva, végeiket színezve máris ünnepi formát öltenek. Nagy türelemmel és jó ragasztópisztollyal pedig kopogtató koszorút is ragaszhatunk belőlük hungarocell alapra.

parafadugó karácsonyi dekoráció

Karácsonyi csillag

Néhány hurkapálcából ragasszunk össze egy csillagot! Ezt kötözzük át színes fonallal vagy más ünnepi szalaggal, s kész is a tökéletes csúcsdísz. Az ajtót is dekorálhatjuk vele.

Illatpárnák házilag

Kis ügyességgel illatpárnát is varrhatunk. A következő eszközök szükségesek:

  • kiválasztott gyógynövény (pl. levendula) vagy szárított gyümölcs (pl. narancshéj)
  • téglalap alakú karácsonyi arany (mérete elképzelésünktől függ)
  • szalagok
  • tű és cérna

Elég csak az anyagot félbehajtani, s két oldalát összevarrni. Ezután kerül bele a töltet. Száját egy színes szalaggal kötjük be. Illatos lakásdísznek vagy ajándéknak is kiváló.

Ünnepi mécsestartó fényképkeretekből

Többféle módon készíthetünk karácsonyi mécsestartót. Ritkább, de mutatós módja a képkeretes megoldás. 4 keretre van szükség. Az üvegeket először kivesszük, s tetszőleges módon dekoráljuk. Ezután visszatesszük és ragasztóval rögzítjük őket, majd összeragasztjuk a tartó 4 oldalát. Száradás után kész is a dekoráció, melybe akár több gyertyát is helyezhetünk egyszerre.

Összefoglalva: A soron következő karácsonyon legyen a lassulásé és az alkotásé a főszerep! Készítsetek a családdal kreatív termékeket és meglepetéseket hobbi eszközökből! Meglátod, ez az időtöltés sokkal pihentetőbb, mint az állandó vásárlás.

Array