Természetesen modern karácsony: ezekkel a dekorációkkal hangulatossá tehet az otthonodat

karácsonyi pléd dekoráció

Egy kis vintage, egy csipet elegancia és egy modern környezet, egy stílusos otthonban mindez könnyedén megfér egymás mellett. A különféle irányzatok különböző lakberendezési tárgyakat és dekorációkat igényelnek, főleg az ünnepek alatt. Az ablakban például nagyon mutatós megoldás lehet egy faágakból saját magunk által összeállított ünnepi füzér, amire aztán a megfelelő színű gömböket és díszeket lógatjuk fel. Emellett ne feledkezzünk meg a textilekről sem, mint a szőnyegek, a párnahuzatok vagy éppen az ágyneműhuzatok.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen egy természetesen modern karácsony. Kitérünk arra, hogyan tehető hangulatossá az ünnepi otthon.

Kárácsonyi elegancia

Itt az ideje előásni a régi és örökségből ránk maradt kiegészítőket és díszeket, amik mellé saját magunk készítünk kreációkat. Ezekkel könnyedén karácsonyi hangulatot kelthetünk, ráadásul megtarthatjuk az elegáns megjelenést. Amennyiben mégis úgy érezzük, hogy valami hiányzik, akkor kiváló áron karácsonyi plédeket is vásárolhatunk, amibe élvezet lesz bekuckózni a hideg téli estéken. Egy jó film, egy kis sütemény, egy pohár bor és máris mehet az családi mozi.

Ne feledkezzünk meg a hálószobáról sem, ahol nem a legjobb választás túl sok színt és díszt bevinni, de pár aprósággal ott is hangulatot teremthetünk. Legyen szó egy aprócsak fényfüzérről, esetleg egy ünnepi mintás ágyneműhuzatról, ezek mindegyike sokat dobhat a helyiség megjelenésén. A lényeg, hogy tartsuk meg a természetességet, használjunk sok zöld, barna, fehér színt, amit aztán egy kis pirossal vagy arannyal egészítünk ki. Egy jó kombináció bármelyik otthonban megállja a helyét.

Díszek természetes anyagokból

Ahogy említettünk, dekorációkat mi magunk is készíthetünk a saját kezünkkel. Egy csipkebogyóból gyártott asztaldísz, esetleg egy fenyőtobozból összeállított kopogtató mindig jó megoldás. Amennyiben a tobozok végére szalagot kötünk, akár még a karácsonyfára is felakaszthatjuk őket. Olyan, mintha a fenyőfa ismét életre kelne. Remek megoldás az is, ha fehér festék sprayvel szórjuk be őket, esetleg csillámporba forgatjuk azokat, így könnyedén havas hatást kelthetünk.

Ne maradjon el az ablak- és a kandallópárkány se, amiket zöld lombokkal, fenyőgallyal, esetleg borostyánnal tehetünk egyedivé. Ezekre helyezzünk égősort, amit minden este bekapcsolhatunk és élvezhetjük a csodás ünnepi fényeket.

Amennyiben gyermek van a családba, vonjuk be őket is a díszítésbe. Készítsünk velük egyedi pattogatott kukoricából gyártott girlandot, amit nyugodtan elhelyezhetünk beltéren és kültéren egyaránt. Száríthatunk továbbá narancs karikákat, amit aztán felfűzhetünk, így még még az illatról is gondoskodtunk.

Összegezve

A természetesség karácsonykor is fontos, hiszen nem feltétlenül kell mindent felvásárolni és megfőzni, majd megenni. Egy saját magunk által készített dekoráció, pár színes párnahuzat vagy pléd és máris megteremtettük magunknak az ünnepi hangulatot.

Array