Karácsonyi dekorációk, amikkel hangulatossá teheted az otthonodat

karácsonyi terítés

Beléptünk az őszi időszakba, hamarosan itt vannak az ünnepek és persze a karácsony. Sosem lehet időben kezdeni a készülődést, így talán nincs is jobb időpont elkezdeni beszerezni a hozzávalókat az adventi és az ünnepi időszakra. Legyen szó dekorációról, minőségi asztalterítőkről karácsonyra, ezekre mind szükség van. Az utolsó pillanatban pedig se időnk, se energiánk nem lesz azzal foglalkozni, hogy ezeket megvásároljuk.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik azok a dekorációk, amikkel hangulatossá tehetjük az otthonunkat.

A tökéletes kiegészítők a karácsonyi időszakra

Az utóbbi években egyre nagyobb választék áll rendelkezésre a dekorációk terén. Ha azonban igazán egyedi és különleges kiegészítőkre vágyunk, akkor nem árt körbenézni az interneten, hiszen itt megannyi kincse bukkanhatunk, köztünk a minőségi asztalterítőkre a karácsonyi időszakra. Bár azt gondolhatnánk, hogy ez egy apróság, amire semmi szükség és amúgy is felesleges pénzkidobás, azért valljuk be, hogy sokkal otthonosabbá teszi a lakást. Egy aranyos hóemberes, egy szép karácsonyfás, esetleg egy viaszos vászon változat öltözteti az étkezőt vagy a konyhát, más dekorációra az asztalra már nem is lesz szükség.

Ehhez jöhetnek karácsonyi tematikájú plédek vagy párnahuzatok, amelyek a nappali hangulatáért felelnek. Egy puha takaró, egy kényelmes párna, plusz egy film és néhány ünnepi nasi tökéletes esti program a család számára. Ebben az időszakban amúgy is jobban szeretünk bekuckózni, főleg az esős és hideg napokon.

Apróságok a lakás különböző részeibe

Az egész otthonunk egyedülálló karácsonyi hangulatot áraszt majd magából pár különlegességgel. Nem kell mindent a boltokból bevásárolni, hiszen sokszor egy fenyőág, egy selyemvirág, vagy éppen egy gyertya is sokat dobhat a berendezésen.

Az asztali futók mellé jöhetnek az ünnepi bögrék, amelyek téli varázsba öltöztetik az otthonunkat. Ki ne akarná egy mikulásos vagy egy karácsonyfás, esetleg egy feliratos bögréből elfogyasztani a reggeli kávéját?

Ami pedig a hálószobát illeti, ide is jöhetnek a karácsonyi textilek. Cseréljük le a függönyt zöldre vagy pirosra, helyezzünk el az ágyon egy ünnepi takarót és pár párnát és máris kész a hangulatos belső. Nem kell tehát túlgondolni a dolgot, pár aprósággal biztosan nem esünk majd túlzásba és még annak a szemét sem bántjuk, aki nincs oda az adventi időszakért.

Karácsonyfadíszek beszerzése

Bár a karácsonyfa felállítása még odébb van, nem tudunk eléggé korán készülni a közös díszítésre. Az akasztós különlegességek a lakás bármely pontján jól mutatnak, de mégis a fára a legjobb felhelyezni őket. Valójában egyetlen szabályt kell követni ahhoz, hogy egyedi karácsonyi hangulatot alakítsunk ki otthon, mégpedig azt, hogy nincsenek szabályok. Ha megtaláltuk a saját stílusunkat és ehhez sikerül hozzáigazítani az ünnepi dekorációt, akkor semmit sem ronthatunk el.

Összegezve

Karácsonyra fel! Itt az idő beszerezni az említett textileket és kiegészítőket, hogy ne az utolsó pillanatba kelljen ezzel foglalkozni.

Array