3 konyhai eszköz, ami megkönnyíti a karácsonyi készülődést

karácsonyi asztal

A karácsony közeledtével nagyon sokan elkezdték már tervezni az ünnepi menüt, összeírni, hogy mire van szükségük az ételek elkészítéséhez. Most azonban nem az alapanyagokról esik szó, hanem azokról a kiegészítőkről, konyhai eszközökről, boros kellékekről, amelyek könnyebbé és gyorsabbá, nem utolsó sorban elegánsabbá teszik a felszolgálást.

Ebben a cikkben tehát olyan tárgyakat mutatunk be, amelyeknek köszönhetően sokkal jobban telnek majd az ünnepek.

A tervezés fontossága

Mielőtt elárulnánk, hogy mire lesz szükségünk a fogások elkészítéséhez, gondoljuk csak át, hogy egy évben hányszor adódik olyan alkalom, amikor igazán megtervezünk egy menüt? A legtöbb háztartásban a karácsonyi jelenti azt az ünnepet, amikor hetekre előre tisztában kell lennünk azzal, hogy kinek és mit szolgálunk fel. Az év legszebb időszakában azonban ezer megannyi teendő vár még ránk, így nem árt alaposnak lenni, beszerezni olyan boros kiegészítőket, konyhai eszközöket, amelyek megkönnyítik a felszolgálást.

  1. Dekantáló kancsó

Az ünnepek során biztosan több üveg bor el fog fogyni, így, ha még nem tettük, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk egy elegáns dekantáló kancsót. Ezzel különleges és elegáns módon levegőztethetjük a bort. A forgó termék lehetőséget ad arra, hogy az ital minden aromáját felszabadítsuk, ezáltal jobb ízélményt érhetünk el vele. Az időtálló és mutatós megjelenésért a kristályüveg kancsó, valamint a parafa talp felel, ami bármely háztartásban megállja majd a helyét. Adhatjuk akár ajándékba, hiszen kiváló meglepetés azoknak, akiket érdekel a gasztronómia, akik szívesen próbálnak ki boros különlegességeket.

  1. Borkiöntő

Karácsonykor szinte képtelenség megmenteni az asztalterítőt a kosztól és a szennyeződésektől. A borok, főleg a vörösek, nagyon nehezen jönnek ki még egy fehér abroszból is, így a borkiöntő mindenképpen remek választás erre az időszakra. Ennek köszönhetően csepegtetés nélkül tölthetjük a pohárba az italt. Az esetlegesen lefolyó cseppeket a kiöntő összegyűjti, majd visszafolyatja a palackba. Készüljön fel a bor felszolgálásra csepegtetés nélkül, stílusosan.

  1. Borhűtő

Végezetül itt van nekünk a hűtés problémája, főleg egy nagyobb társaság esetén. Amikor a vendégek váratlanul toppannak be, nem biztos, hogy fel vagyunk rá készülve. Nem mindenki tart a hűtőben egy üveg bort, hátha valaki betér az ünnepek alatt. Ilyenkor jön jól a borhűtő, amely egy olyan mandzsetta, ami 15 perc alatt megfelelő hőmérsékletűvé varázsolja a palackban található italt. Ez az elegáns megoldás feldobja az asztal terítést, emellett páramentesen hűt, így nincs más dolgunk, mint a fogyasztás előtt egy kis időre beletenni az üveget és megvárni, míg az pillanatok alatt lehűti azt.

Szintén kiváló megoldás ajándékba, de vásárolhatjuk szettben, ahol további 4 terméket találhatunk, ami megkönnyítheti a bor felszolgálását. Legyen tökéletes a karácsonyi vacsora!

Array