Stefánia vagdalt tojással

stefánia vagdalt tojással

 A stefánia vagdalt egy egyben sült fasírt tojással, amit melegen és hidegen is lehet fogyasztani, így bulikra, vendégvárónak is kiváló.

Stefánia vagdalt hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 db zsemle vagy kenyér
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál majoranna
  • 4 db főtt tojás

Stefánia vagdalt recept:

1.Tegyél fel főni 4 db tojást, és főzd forrástól számított kb. 8 percig, majd vedd ki őket a vízből és hűtsd le őket.

2. A vöröshagymát aprítsd fel.

3. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, tedd bele a hagymát, sózd meg, és párold üvegesre, majd tedd félre.

4. A zsemlét áztasd be két percre vízbe, majd nyomd ki.

5. Tedd egy keverőtálba a darált húst, a fűszereket, 2 db nyers tojást, a kinyomkodott zsemlét, az üvegesre párolt vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát, és gyúrj belőle egynemű masszát.

 

6. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, és a hús egyharmadát terítsd szét, és helyezd rá a főtt tojásokat, kicsit nyomkodd bele a húsba.

stefánia vagdalt összeállítása

7. A maradék hússal borítsd be a tojásokat, és formázz roládot.

 

Stefánia vagdalt sütése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Takard le alufóliával a stefánia vagdaltat, és süsd 180 fokon 60 percig.

3. Ha letelt az egy óra, vedd le a fóliát, és emeld fel a sütő hőfokát 220 fokra, és süsd 20-25 percig.

4. Ha megsült a stefánia vagdalt, vedd a ki a sütőből és pihentesd kicsit és csak utána szeleteled.

Summary
recipe image
Recipe Name
Stefánia vagdalt tojással
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time