A stefánia vagdalt egy egyben sült fasírt tojással, amit melegen és hidegen is lehet fogyasztani, így bulikra, vendégvárónak is kiváló.
Stefánia vagdalt hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 db zsemle vagy kenyér
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál majoranna
- 4 db főtt tojás
Stefánia vagdalt recept:
1.Tegyél fel főni 4 db tojást, és főzd forrástól számított kb. 8 percig, majd vedd ki őket a vízből és hűtsd le őket.
2. A vöröshagymát aprítsd fel.
3. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, tedd bele a hagymát, sózd meg, és párold üvegesre, majd tedd félre.
4. A zsemlét áztasd be két percre vízbe, majd nyomd ki.
5. Tedd egy keverőtálba a darált húst, a fűszereket, 2 db nyers tojást, a kinyomkodott zsemlét, az üvegesre párolt vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát, és gyúrj belőle egynemű masszát.
6. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, és a hús egyharmadát terítsd szét, és helyezd rá a főtt tojásokat, kicsit nyomkodd bele a húsba.
7. A maradék hússal borítsd be a tojásokat, és formázz roládot.
Stefánia vagdalt sütése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Takard le alufóliával a stefánia vagdaltat, és süsd 180 fokon 60 percig.
3. Ha letelt az egy óra, vedd le a fóliát, és emeld fel a sütő hőfokát 220 fokra, és süsd 20-25 percig.
4. Ha megsült a stefánia vagdalt, vedd a ki a sütőből és pihentesd kicsit és csak utána szeleteled.
A stefánia vagdalthoz jól illik a krumplipüré vagy a petrezselymes krumpli.