Sok éven át próbálkoztam a mézeskalács sütéssel, mire sikerült kikísérleteztem ezt az egyszerű mézeskalács receptet. Azért szeretem mert a segítségével nagyon finom és rögtön puha mézeskalácsot készíthetek egyszerűen.
Miért érdemes kipróbálni a rögtön puha mézeskalács receptet?
- mert a segítségével gyorsan, egyszerűen elkészítheted a mézeskalácsokat
- mert a sütés után rögtön puha mézeskalácsokat, akár az ünnep napján is elkészítheted, nem kell várni, hogy megpuhuljon.
- mert hetekig eláll, később sem fog visszakeményedni. (Azért érdemes lezárt dobozban tartani őket.)
- mert nagyon finom, biztos lehetsz benne, hogy gyorsan el fog fogyni,
- mert akár gyerekeiddel együtt is elkészítheted, biztosan nagyon fogják élvezni!
Rögtön puha mézeskalács hozzávalói:
- 65 dkg liszt
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál méz
- 2 egész tojás és 2 tojás sárgája
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás a mézeskalácsok megkenéséhez
Rögtön puha mézeskalács elkészítése:
1.A margarint kicsit puhítsd meg mikróban majd keverd habosra.
2. Add hozzá a cukrot, majd a tejfölt, a tojásokat és a tojás sárgákat. Ezzel keverd tovább.
3. Forrald fel a mézet a szódabikarbónával! (Figyelj rá, hogy ne nagyon kis lábosba tedd, mert nagyon fel fog habosodni!) és még forrón öntsd az előző keverékhez és keverd simára!
4. Add a lisztet és a mézeskalács fűszer keveréket a tésztához és kézzel gyúrd össze!
5. Tedd egy órára pihenni a hűtőbe. Nagyon jó tésztája lesz, kevés liszt kell csak alá a deszkára, de nem ragad, könnyű vele dolgozni!
6. A hűtőből kivéve kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtsd ki. Karácsonyi mézeskalács formákkal szaggasd ki!
7. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra . A kiszaggatott mézeskalács tésztát tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz, mert meg fognak dagadni a mézeskalácsok.
8. Habarj el egy egész tojást és kend meg vele a mézeskalácsok tetejét.
9. Tedd a mézeskalácsokat az előmelegített sütőbe és süsd kb. 10 percig. Ne süsd nagyon barnára, csak épp hogy, egy kicsi színe legyen, mert ha nagyon megsütjük akkor nem marad puha.
További mézeskalács receptekért látogass el a mezeskalacsmania.hu weboldalra!
Még több Kellemes ünnepeket cikk





