Olcsó karácsonyi dekorációk

cserépmanó karácsonyi dekoráció

Most, hogy nyakunkon az infláció, az energiaválság, a poszt covid meg a ki tudja mi minden, talán hasznos lehet áttekinteni, hogy milyen módon készülhetnek olcsó karácsonyi dekorációk…

Praktikus ötletekkel, tippekkel talán elkerülhető a drága dekorációk beszerzése és az elkészítés maga is remek időtöltés lehet. A gyerekek különösen imádják a karácsonyi készülődést, így feltétlenül vonjuk be őket is.

Nézzünk akkor néhány tippet olcsó karácsonyi dekorációkra.

 

Toboz ültető kártya

Gondoltad volna, hogy ilyent is lehet? Ez tényleg a minimál koncepció, mégis ötletes. Gyűjts össze szép és formás tobozokat, tisztítsd meg őket. Egy papírra írd fel a neveket, vagy nyomtasd ki, és illeszd bele a toboz pikkelyei közé. Ha gondolod rajzolhatsz is rá, vagy dekorálhatod, úgy talán még érdekesebb lesz.

toboz ültetőkártya

Egyszerű ajtódísz

Készíts ajtódíszt uszadékfából. Az uszadék fának nagyon szép színe van kiszáradás után, ezért aztán nem is kell se festeni, se dekorálni. Köss össze néhány darabot, az sem gond, ha nem egyforma vastagok vagy nem egyforma hosszúak. Készíts hozzá akasztót, amivel ajtóra akaszthatod és köss rá pár figurát amik illenek az ünnepekhez. A függő figurák lehetnek tobozok, gyurmadíszek, kicsi fa korongok festve, vagy ami eszedbe jut és van otthon…Egy ilyen egyszerű ajtódísz is fel tudja dobni a karácsonyt.

karácsonyi ajtódísz uszadékfából

Karácsonyfadíszek fa golyóból

A fa golyók lehetnek eltérő méretűek vagy azonosak is. Hagyhatod őket natúr színben de színezhetők is egy színűre vagy teljesen különbözőre, magukban is mintásak is lehetnek.

A függőleges díszeket felfűzheted egy szép szalagra, zsinórra, így készülhet belőle jégcsapforma, de akár még hóember is. Minden a golyók elrendezésétől, válogatásától függ. A golyókat festheted akril festékekkel de rajzolhatsz rájuk POSCA tollal is, nekünk az a kedvencünk.

karácsonyfa díszek fagolyókból

Cserépmanó készítése

Utolsó ötletünk a cserépmanó. A virágcserepet tekerd körbe spárgával, esetleg valamilyen fonallal vagy kötéllel. Az cserép aljára ragassz egy kis szőrmét vagy vattát ami a szakáll lesz, és egy fa golyót vagy valamilyen kerek tárgyat, ami az orra lesz. Ha gondolod szemet is  rajzolhatsz, hogy még „manósabb” legyen. A cserépbe aztán lehet ültetni kis virágot, mikulásvirágot, illetve tehetsz bele LED gyertyát.

cserépmanók

Remélem tetszettek olcsó karácsonyi dekorációk ötleteim és elkészíted egyiket-másikat.

Kreativparner webáruházban vagy hobby boltokban a hozzávalók nagy részét megtalálod.

 

Jó kreatívkodást,

 

Kriszti

Kreativpartner webáruház

Array