A legszebb karácsonyi lakásdekorációk

karácsonyi dekoráció piros fehér

Mint oly sok minden, a szép is szubjektív. A legszebb szó pedig már fokozott érzelmeket vált ki az emberből… Akár egy szép emléket. Néha meghökkenve nézünk egy különlegességet, ami nagy hatással van személyünkre. A tárgyak, dekorációk tükrözik a hangulatot, ezért fontos, hogy mindenki olyat válasszon, ami valóban személyiségéhez illő. Nem érdemes divatszíneket ráerőltetni otthonunkra, amiben később, az ünnepek alatt majd nem érezzük jól magunkat. Ebben a cikkben az ünnepi hangulatról és a karácsonyi lakásdekorációkról olvashattok.

Karácsonyi lakásdekoráció lényege…

A karácsonyi lakásdekoráció lényege, hogy meleg, harmonikus, ünnepi hangulatot teremtsen. Bármi, amit túlzásba viszünk, pont ellenkező hatást válthat ki bennünk. Ha már tudjuk, milyen stílusú lakásdekorációk között érezzük jól magunkat, érdemes azt is pontosan végig gondolni, miből mennyit kell vásárolni! A karácsonyi előkészületeket jellemezze az átgondolt szervezés, és ne pedig az ésszerűtlen költekezés!

Vannak alapdarabok, amiket érdemes beszerezni, majd évről-évre újra felhasználni. Ilyenek pl. a bejárati ajtóra való koszorú, az adventi koszorú, karácsonyi vagy téli mintás párnák, takarók, papucsok, melyek vidám hangulatot csempésznek otthonunkba. Kevés átalakítással, pici színváltással a koszorúk évente újjászületnek. Egy pihe-puha anyagú pléd alkalomhoz illő mintával, a kanapé dísze lehet, és melegséggel tölti meg szívünket. Lehet hópelyhes vagy csillagos, norvégmintás vagy rénszarvasos, de akár fenyőmintás vagy manós. Egy karácsonyi pléd ára sokféle lehet, fontos, hogy mindig válasszuk a jó minőséget! Hiszen, ha évekig tudjuk használni, kevésbé ártunk környezetünknek!

Ünnepi hangulat…

Az ünnepi hangulathoz hozzátartoznak a színek, a formák, a fények, az illatok… A sok-sok apróság, kiegészítő, emeli az ünnep fényét. Például illatgyertyák, waxok, diffúzorok segítségével különleges karácsonyi illatokat kölcsönözhetünk otthonunknak. A fények elmaradhatatlan kellékei az ünnepnek! Nemcsak a karácsonyfán végigfutva, hanem ablakokat, ajtókat, asztalokat, esetleg kültéri fákat megvilágítva.

Az ünnepi díszek sokfélék lehetnek, de a kézzel készültek, mindig a legkedvesebbek! Dekorálhatunk papírral, textillel, filccel, nemezzel, vagy akár gyöngyökkel. Horgolhatunk apró, kedves díszeket, hímezhetünk terítőket, minden attól függ, mennyi idő áll rendelkezésünkre. Ezért fontos, hogy a készülődést időben kezdjük el!

Összegzés

Szerintetek van olyan, hogy legszebb karácsonyi dekoráció? Persze, hogy van, csak mindenkinek más a legszebb. A kínálat széles, a választás mindig nehézkes. Az ünnepek minden embert érzésekkel töltenek meg, szép vagy szomorú emlékek elevenednek fel. A karácsonynak az a lényege, hogy béke, harmónia járja át a helyet, és fogadja a vendégeket. Nem az ajándékozás a lényeg, hanem a meghitt együttlétek, amikor együtt a család. A legszebb karácsonyi ajándék mindig a gondoskodás, a kézzel készült aprócska csodák. Örömmel csomagolva, masnival átkötve; fotókkal illusztrált emlékkönyv, kekszek fémdobozban, vagy horgolt pici díszek… És a könyv, ami elmaradhatatlan.

Array