Milyen matricával díszítsd az otthonodat?

falmatricák

Otthonunk díszítése érdekes, kreatív feladat. De a jó vagy szép ez esetben is szubjektív, hiszen kinek ez, kinek az tetszik, mint ahogy az emberek is mások, ízlésük is nagyban különbözik. Ez alapján elmondhatjuk, hogy mindenki formálja a maga stílusára otthonát, és a díszítés során olyan technikát alkalmazzon, amit megfelelőnek talál. Ez a cikk segítségül szolgálhat azoknak, akik falmatricával szeretnék díszíteni otthonukat, és keresik a megoldásokat.

Falmatricák webáruházból

Ha falmatricás megoldást szeretnénk alkalmazni dekorációként otthonunkban, akkor először a témát kell kiválasztani, hiszen elég nagy felület ahhoz, hogy átgondoljuk, mit is akarunk vele üzenni! A kínálatban sokféle létezik, melyeknek a színe is nagyban változik. Ezért az sem mindegy, milyen háttérre – jelen esetben falra – helyezzük. És a helyiség funkciója sem mindegy, hiszen más témát választunk egy nappaliba, mást gyerekszobába, és egy következő típust a számítógépes játékok rajongóinak. Nagyon egyszerű feladat gamer falmatrica webáruházból történő vásárlása, amikor egy fiú szobája kerül felújításra.

Milyen motívum mutat jól egy nappaliban?

Ahogy nézegettem a falmatrica kínálatot, érdekesnek találtam egy különböző nyelveken megfogalmazott „üdvözöllek” feliratot szófelhő matrica formájában a falon. Az már megszokott, hogy ha az ember belép egy helyiségbe, „welcome” tábla fogadja, de ez annál sokkal innovatívabb megjelenési forma. Mivel én nagyon szeretek utazni – akár gondolatban -, ezért számomra örömteli élmény lenne, ha a nappalim falára egy világtérkép matrica kerülne. Fehér háttéren fekete matrica, vidám, színes bútorokkal, különös enteriőrt alkotna. Érdekes, hogy változik a világ, én még festmények közt éltem és nevelkedtem, de mára sok minden megváltozott. A falak letisztultak, rajtuk érdekes matrica, és már az ablakokat sem függöny takarja. Egyszerűbb a világ, és talán praktikusabb.

Ünnepi hangulat falmatricával

Nem is gondolnánk, milyen egyszerű megoldás falmatricával felöltöztetni egy enteriőrt az ünnepekre! A téli időszak végéig is fent maradhat egy olyan témájú matrica, ami a tél hangulatát idézni, de mégsem kimondottan karácsonyi. Például jól mutatna a havas táj vagy kandallótűz motívum a nappaliban, vagy egy hóember a gyerekszobában…

Nyisd meg a teret perspektívával!

Érdekes az „akácfa erdő” falmatrica, amely valójában egy perspektíva. Különleges a térre gyakorolt hatása, hiszen megnyílik, kitárul általa. Bennünk pedig olyan érzést kelt, mintha a fasorban lépkednénk. Szezonhoz és enteriőrhöz is illeszthető a szín, lehetnek életszerű barnák a fák, de a kreatív világban jól mutathat a zöld, fehér vagy akár sárga fasor is, csak arra figyeljünk, hogy milyen háttérbe illesztjük!

Összegzés

Otthonunk díszítése kreatív feladat. De vigyázni kell az arányokra, semmit ne vigyünk túlzásba! Újszerű elemek alkalmazása kicsit felpezsdíti a hangulatot, megújul környezetünk, és mi jobb kedvre derülünk. Bátran alkalmazzunk falmatricát, csak gondoljuk át, melyik tér, milyen mintát kíván! A háttérszíneket is jól kell megválasztani, hiszen egy ideig azok közt a színek közt fogunk élni. Alkalmazzunk bátran perspektívát, mert növeli a teret! Ha a természet közelségére vágysz, válassz fákat, ha az állatokat kedveled, akkor például lovat, cicát, kutyát! De érdekes lehet egy konyha is falmatricával díszítve, megüzenheted azt is általa, hogy a kávé mennyire fontos számodra! A hőlégballon egy csoda, ami a levegőben száll, csendben nézegetve szabad lehetsz te is, mint a madár.

Array