Káposztás rétes

káposztás rétes

Káposztás rétes a sós ízeket kedvelőknek! Vendégvárónak, szilveszteri buliba, vagy akár köret is lehet sültek, sült kacsa mellé, párolt káposzta helyett.

Káposztás rétes hozzávalók:

2 rúd réteshez

  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj vagy zsír a lekenéshez

töltelékhez:

  • 1 kg káposzta
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt bors

Káposztás rétes töltelék készítése:

1.Gyaluld le a káposztát, sózd be, és tedd félre állni 20-30 percet.

2. A káposzta levet fog ereszteni, csavard ki a levét.

3. Melegíts fel egy evőkanál zsírt egy lábosban, add hozzá a cukrot és karamellizáld.

4. Add hozzá a káposztát és alacsony lángon pirítsd, kevergetve, míg a káposzta össze nem esik, meg nem puhul, és barnás nem lesz a színe.

5. Keverd a töltelékhez a borsot, kóstold meg, ha szükséges az ízét állítsd be fűszerekkel.

6. Tedd félre a káposztás rétes töltelékét hűlni.

Káposztás rétes összeállítása:

1.Nedvesíts be egy tiszta konyharuhát, csavard jól ki, és helyezd az asztalra.

2. Tegyél egy réteslapot a nedves konyharuhára és kend meg olvasztott zsírral/vajjal/olajjal.

3. Erre jön még egy réteslap, azt is kend meg, még egy, és azt is kend meg.

4. Helyezd a káposztás töltelék felét a réteslapra, egyengesd el, úgy hogy a szélein maradjon 1-1 cm.

5. Hajtsd be a két szélét, és a konyharuha segítségével tekerd fel a rétest.

6. Tedd a káposztás rétest egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a tetejét olvasztott zsírral/olajjal/vajjal.

7. Ugyanígy állítsd össze a második rúd rétest is. A második rétest úgy rakd a tepsibe, hogy ne érjenek össze.

Káposztás rétes sütése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, hagyományos sütés, alsó felső.

2. Tedd a réteseket a sütőbe, és süsd 20-25 percig.

3. Vedd ki a sütőből és várd meg míg langyosra hűl. Akkor tudod éles késsel szeletelni.

Ha szereted a sós réteseket, próbáld ki a sajtos zöldséges rétest is!

sajtos zöldséges rétes

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Káposztás rétes
Author Name
Published On
Total Time