Szicíliai narancssaláta

szicíliai narancssaláta

Ha egy igazán egyszerű karácsonyi salátát keresel, megtaláltad. A szicíliai narancssaláta illanatok alatt elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és különleges is.  Az édes narancs a só és bors, a hagyma és az olíva különleges ízkombinációt alkotnak. Önmagában is finom, de akár köret is lehet, például narancsos kacsacomb mellé.

Az alapanyagok minden ételnél nagyban befolyásolják a végeredményt. Egy kevés alapanyagból készülő ételnél ez különösen igaz. Ezért ahhoz, hogy igazán finom legyen a végeredmény édes narancsot, frissen őrölt borsot és jó minőségű olívabogyót, olívaolajat használj.

Hozzávalók:

  • 2 adaghoz
  • 2 db narancs
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 6 szem fekete olívabogyó
  • frissen őrölt bors
  • extraszűz olívaolaj

Szicíliai narancssaláta elkészítése:

1.Egy éles, vékony pengéjű késsel vágd le a narancsok tetejét és alját.

narancs filézés2

2. A narancsok oldalán lévő héját is vágd le a késsel felülről lefelé.

narancs filézés 2

3. Karikázd fel a megpucolt narancsot.

4. Helyezd a narancs karikákat egy tányérra.

5. Szórd meg a narancsokat egy kevés durvább szemű sóval és frissen őrölt borssal.

6. Csíkozd fel a lilahagymát, és szórd a narancsok tetejére.

7. Locsold meg kevés extraszűz olívaolajjal az egészet.

8. Szórd meg a narancssalátát az olajbogyóval. Általában egész olajbogyókat szoktak rárakni, de mi nem annyira szeretjük az olajbogyót, ezért felkarikáztam és úgy raktam a salátára, hogy kevesebb legyen az aránya. Ha szereted az olajbogyót, akkor nyugodtan rakhatsz rá többet egészben.

Tippek a szicíliai narancssalátához:

A narancsot nem csak karikában lehet felhasználni, hanem ki is filézheted. A narancs filézésről a linkre kattintva tudsz olvasni.

A csípősebb ízeket kedvelők feldobhatják egy kevés chili pehellyel is.

Ha szereted a narancsos salátákat, nézd meg ezeket a recepteket is:

.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Szicíliai narancssaláta
Author Name
Published On
Total Time