Baileys tiramisu

baileys tiramisu

A tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert a világon, és minden sztárszakácsnak van saját tiramisu receptje. Nincs ez másképp Nigella esetében sem. Nigella egy extra hozzávalóval teszi különlegessé a tiramisut, ez pedig a baileys, az ír krémlikőr. Mivel ez a recept is nyers tojással készül, akár csak az eredeti tiramisu, ezért csak friss tojást használj, alaposan mosd meg, és a baileys tiramisut hűtőben tárold!

Baileys tiramisu hozzávalók:

  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 2 db tojás
  • 75 g kristálycukor
  • 2,5 dl baileys
  • 9 teáskanál nescafé
  • 3,5 dl víz
  • 2,5 teáskanál keserű kakaópor

 

Baileys tiramisu elkészítése:

1.A nescafét tedd forró vízbe, keverd össze, majd hűtsd ki.

2. Válaszd szét a tojásokat, két tojássárgájára és 1 tojásfehérjére lesz szükség

3. A két tojássárgáját keverd a cukorral fehéredésig.

4. Adj 1,75 dl baileyst és a mascarponét a tojássárgás keverékhez, és keverd össze.

5. Verj habot az 1 db tojásfehérjéből, és óvatosan keverd a mascarponés krémhez.

6. Keverj a kávéhoz 1,75 dl baileyst, és mártsd a babapiskótákat a baileyses kávés keverékbe. Figyelj, hogy minden oldalán érje a kávé, de ne ázzon el túlságosan.

7. Helyezd a babapiskótákat egy 22 cm-es tál aljára.

8. A babapiskóta tetejére rakd a baileyses mascarpone krém felét.

9. Rakj ki egy újabb réteg kávéba áztatott  babapiskótát.

10. Most jön a mascarpone krém másik fele.

11. Takard le a baileys tiramisut fóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

12. Tálalás előtt szitálj keserű kakaóport a baileys tiramisu tetejére.

Summary
recipe image
Recipe Name
Baileys tiramisu
Author Name
Published On
Total Time