Szaftos csokis körtés süti. A süti karamell rétegen sül, amiben a körte puhára párolódik, és amikor elkészül és megfordítod az isteni karamell belefolyik a tésztába és ettől igazán szaftos lesz!
Csokis körtés fordított süti hozzávalók:
Karamellhez:
- 6 dkg vaj
- 65 g barnacukor (kristálycukorral helyettesíthető)
Tésztához:
- 2 db körte
- 112 g vaj
- 113 g étcsoki
- 2 db tojás
- 160 ml tej
- 150 g liszt
- 30 g kakaópor
- 6 g sütőpor
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál só
Csokis körtés fordított süti elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőformát.
3. Egy serpenyőben melegíts fel 6 dkg vajat és add hozzá a barna cukrot. Melegítsd kb. 1 percig, míg össze nem olvad és el nem kezd buborékozni.
4. Öntsd a karamellt a sütőpapírral bélelt sütőformába, oszlasd el egyenletesen.
5. Pucold meg a körtéket, vágd félbe, távolítsd el a magházat, és helyezd a körtéket vágott felükkel lefelé a karamellbe.
6. Olvaszd fel a vajat és a darabokra tört csokit. Ezt csinálhatod gőz felett vagy mikróban. Mikrózd 1 percig, keverd át, mikrózd további 15 másodpercig, keverd át újra és folytasd, míg nem egyenletesen fel nem olvad.
7. Egy tálba szitáld össze a lisztet, kakaóport, sütőport, sót, cukrot, őrölt gyömbért.
8. Ha már langyosra hűlt az olvasztott csoki, add hozzá a tejet, a tojásokat, és keverd össze.
9. Öntsd hozzá a lisztes keveréket a nedves alapanyagokhoz és keverd össze.
10. Öntsd óvatosan a csokis tésztát a körtékre, és egyengesd el.
11. Süsd 55-60 percig a csokis körtés sütit, ellenőrizd tűpróbával.
12. Ha megsült, vedd ki a sütőből és pihentesd 15 percig. Fordítsd ki a sütőformából, vedd le róla sütőpapírt, és szeletelheted. Hidegen és melegen is isteni!
Ha fokozni szeretnéd az élvezeteket, tálald tejszínhabbal vagy fagyival!