Igazi fenyő vagy műfenyő? Érvek és ellenérvek a választáshoz

igazi vagy műfenyő

Karácsony előtt számtalan dolgot kell megszervezni: az ajándékok beszerzését, az ünnepi menüt, esetleges meghívókat, a karácsonyi dekoráció kivitelezését, amelynek főszereplője évről-évre a karácsonyfa. Igen, évről-évre, tehát előbb utóbb azt a kérdést is feltehetjük magunknak, hogy esetleg műfenyőt vásároljunk, vagy ragaszkodjunk a hagyományokhoz valódi karácsonyfával? Ebben az írásban bemutatjuk, hogy melyek az előnyei az egyes karácsonyfa-opcióknak, amelyek segítenek a döntés meghozatalában.

3d műfenyő led világítással

Érvek, amelyek az igazi fenyő mellett szólnak

Miért szeretik az emberek az igazi karácsonyfákat? 

 • Azért, mert életben tartják az ünnepi családi hagyományokat.
 • A fenyőfa kiválasztása szórakoztató családi tevékenység.
 • A valódi fenyőnek csodálatos az illata.
 • Biológiailag lebonthatók és újrahasznosíthatók.
 • Támogatjuk vele a helyi kisvállalkozásokat.
 • Gyakran olcsóbbak, mint a műfák.

 

Kinek érdemes műfenyőt venni?

 • A modern, városi embereknek, akik nem feltétlenül akarnak fenyőfát faragni kisbaltával.
 • Cégeknek, vállalkozásoknak, akár üzleteik dekorációjaként.
 • Akik nem akarnak szúrós tüskék között a karácsonyi dekorációval bíbelődni.
 • Akik igazán takarékos szemléletűek.
 • Akik nem akarnak a lehulló fenyőtüskékkel küszködni.

 

Ha nem érünk rá napokig vagy hónapokig(!) készülődni, esetleg nem is otthon töltjük a karácsonyt, attól még ragaszkodhatunk a karácsonyi dekorációhoz. 

Akár egy kisméretű műfenyő is behozhatja az otthonunkba az ünnepi hangulatot. 

 

A műfenyőt a következő évben (és az azt követő években) is újra felhasználhatjuk

Ha hosszútávú megtakarításban gondolkodunk, a műfenyő vásárlása a megfelelő megoldás, mivel még egy exkluzív 3D műfenyő vagy egy különleges fehér  “havas” fenyő is költséghatékonynak bizonyul, ha összehasonlítjuk az igazi fa árával. 

havas 3d műfenyő

Egy 2 méteres Nordmann fenyőfa kb. 20 000 Ft-ba kerül, egy megszólalásig eredetinek tűnő műfenyő pedig ennek nagyjából a duplája, de ha szerencsések vagyunk, ugyanazon az áron is beszerezhetjük az elkövetkezendő évek karácsonyfáját!  Ilyenkor mindenképpen figyeljünk a minőségre, hisz egy olcsó bóvli fenyő igencsak lehangoló látványt nyújthat, ha ordít róla, hogy műanyag.  A korábban említett 3D műfenyő például azért is népszerű, mert annyira élethű, hogy  szinte meg se lehet különböztetni az  élőtől. Az igényesebbeknek 100% -ban 3D-t (FULL 3D) érdemes választani. 3D tűlevelek a legújabb technológiának köszönhetően sokszor nem gyúlékony műhóval vannak belepve, amely nem hull le a fenyőről. A hatást tovább fokozhatjuk, ha  közvetlenül beépített LED-es világítású 3D-s fákat vásárolunk, így a világítást is megoldhatjuk. Ha több karácsonyra tervezünk, akkor a műfenyő mindenképpen gazdaságos választás.

 

Nincs rendetlenség, és nem szurkálnak a lehulló tűlevelek

Az igazi karácsonyfák csodálatosak addig, amíg nem kezdenek el hullani az apró tűlevelek. Mert bármennyire is takarítjuk, söprögetjük a karácsonyfa alatt a tűleveleket – valljuk be – még nyáron is találkozunk velük a leglehetetlenebb helyeken. Persze ha ragaszkodunk ahhoz a hagyományhoz, hogy Vízkeresztkor (január 6-án) lebontjuk a fát, akkor egy “tartós” igazi karácsonyfával szinte megúszhatjuk a dolgot. De ha tovább is szeretnénk rendetlenség nélkül megőrizni a karácsonyfát feldíszített állapotában, akkor a műfenyő megint kap egy szavazatot. Ne felejtsük el azt se, hogy egy igazi fenyőfa felállítása is mennyi vesződséggel jár. Bele kell faragni a tartójába, de néha se kisbalta, se karácsonyfatalp, mert kidobtuk a tavalyi karácsonyfával!

3d műfenyő

Mindez elkerülhető, ha a fenyőfát egy külön erre a célra szakosodott exkluzív műfenyő webáruházból szerezzük be, ahol a  minőségi termékek a megfelelő tárolóval, tartóval és felszereléssel kaphatók. 

Array