Karácsonyi dekoráció, amivel feldobhatjuk a téli ünnepeket

karácsonyi dekoráció ötletek

A karácsonyi dekoráció előkészítése már ősszel elkezdődik. Legkésőbb a  télapó azaz mikulás ünnepségek idejére felkerül a díszlet az óvodák, iskolák falaira. Az ablakokon hópihék és bájos figurák jelennek meg. A gyerekek pedig számolják, hogy hány nap van még Mikulásig, amikor megkapják végre a zörgős celofán tasakos mikuláscsomagot.  

 

Az üzletek kirakatai már akkor karácsonyi csillogásban fürödnek, amikor még nem is gondolunk az ünnepekre.  2020-ban a hagyományos ajándék beszerző körutakat sok esetben felváltja az online vásárlás. Sajnos a hagyományos vásározóknak ez nem kedvez, de fellendítheti az online vállalkozások forgalmát: hiszen a fenyőfától az asztaldíszeken át bármit beszerezhetünk a webáruházakból. 

 

Melyek a legújabb téli ünnepekhez kötődő díszítési trendek?

A Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 című cikkből például megtudhatjuk, hogy az idei karácsonyt az alábbi stílusok határozzák meg:

  • natúr, rusztikus karácsonyi dekoráció
  • fehér karácsony  skandináv módra
  • visszafogott csillogás
  • kék-pávakék karácsonyi dekoráció
  • színes karácsonyfa 

A színes karácsonyi dekoráció esetében pl. megtudhatjuk, hogy mi változott az évek alatt, ha elolvassuk a cikket.

fehér karácsonyfa dísz

Hogyan díszítsük fel a nappalit, hogy karácsonyi hangulat mindent átjárjon?

 

A karácsonyfa a legtöbb lakásban a nappaliban kap helyet, és ez számít a karácsonyi dekoráció központi elemének. Fontos, hogy a karácsonyfa díszítésével harmonizáljon a többi dekorációs elem: pl. a karácsonyi asztaldíszek illetve a korábban elkészített adventi dekoráció is már ennek a szellemében készüljön el. 

 

De még ne szaladjunk ennyire előre, mert mindennek az alapja, hogy milyen a nappali berendezése és stílusa. Ha eleve eklektikus a nappalink illetve az a helyiség, amit karácsonyi hangulattal öltöztetünk fel, akkor bátran lehet kísérletezni a jóízlés határain belül. Bár valljuk be, hogy karácsonykor nehéz a giccset elkerülni, és nem is feltétlenül kell törekedni erre. Ha már eszünk-iszunk-pihenünk és lazítunk az ünnepek alatt, engedjük meg magunknak a színek és fények játékát, amitől az év többi részében tartózkodunk. 

 

A karácsonyi lakásdekoráció egyik egyik központi eleme a kandalló azok számára, akik szeretik az  amerikai stílusú karácsonyi dekorációt, ezért ilyenkor a  karácsony kandallóra felkerül a harisnya, hogy abba tegye a  télapó az ajándékait.  Van, aki a gyerekekkel papírból készíti el a karácsonyi mintás kéményes kandallót, más biokandallót vásárol, hogy a valódi tűz élményével dobja fel az ünnepet.   

amerikai karácsonyi dekoráció

Melyek a mikulás- advent-karácsonyi  ünnepi dekoráció leggyakoribb kellékei?

A karácsonyi dekoráció ünnepi hangulatot varázsol az otthonunkba mikulástól szilveszterig, ezért csak néhány kiegészítő szükséges ahhoz, hogy az évet méltón búcsúztathassuk.

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!